Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo blijf je actief tijdens een hele dag op kantoor

Zo blijf je actief tijdens een hele dag op kantoor

Zo blijf je actief tijdens een hele dag op kantoor

Een hele dag achter je bureau zitten zou even ongezond zijn als roken. Artsen en wetenschappers roepen op om elke dag minstens 30 minuten te bewegen. Wij geven je alvast enkele tips om te bewegen op kantoor.

  • Begin de dag goed

Probeer al wat te bewegen voor je ‘s ochtends op je werk aankomt. Neem je het openbaar vervoer? Stap een halte eerder uit. Mensen die met de auto naar het werk gaan parkeren hun auto best een eindje verder.

  • Drink veel water

Water drinken is niet enkel super gezond, je moet ook steeds opstaan voor een glaasje te halen. Probeer minstens 1 keer per uur een glaasje water te gaan halen. Bijkomend voordeel: je moet ook telkens opstaan om achteraf naar het toilet te gaan.

  • Probeer meer staand te doen

Een meeting? Probeer het eens al wandelend. Bijpraten met een collega of afspraken maken voor de volgende dag kan je ook staand doen. Loop met een vraag naar de bureau van je collega in plaats van te mailen.

  • Lunch niet achter je bureau

Neem ‘s middags even de tijd om lekker te lunchen. Blijf niet naar je scherm staren, maar ga een stukje wandelen. Je werk even aan de kant leggen is beter voor je productiviteit. Probeer ook niet in de kantine te gaan zitten, maar ga een frisse neus scheppen.

Lees ook:

Bron: Glamour NL