Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo begin je iedere dag met een lach

Zo begin je iedere dag met een lach

Zo begin je iedere dag met een lach

Het is een eeuwenoud gezegde: ‘begin de morgen zonder zorgen’. Het klinkt ontzettend simpel, maar in de praktijk blijkt het toch best lastig te zijn. Want hoe zorg je ervoor dat je niet gelijk in de stress schiet bij het zien van jouw to-do lijstje? Hoe tover je een lach op je gezicht als je een moeilijk tentamen moet maken én het ook nog eens keihard regent buiten? 

Helaas hebben wij geen magisch toverdrankje tot onze beschikking, die jou instant happy vibes kan bezorgen in tijden van verdriet. Wél hebben wij een aantal tips, waarmee de dag met een lach beginnen iets laagdrempeliger wordt. Say cheese!

happy dance

Smile

Ben jij normaal gesproken gelijk geïrriteerd wanneer de wekker gaat? Dan zet dat meteen de toon voor de rest van de ochtend – en eigenlijk voor de hele dag. Natuurlijk zou je veel liever onder de dekens kruipen en nog een paar uurtjes doorslapen, maar probeer eens niet negatief te denken bij het gaan van de wekker. Sta op, rek je uit, doe de gordijnen open en probeer iets te bedenken wat je blij maakt. Al is het dat grappige filmpje van een dansende hond, je zult zien dat een kleine positieve gedachte in de ochtend echt verschil kan maken!

Slow but steady

Begin de dag niet gelijk met het regelen van belastingaangiftes, mailtjes beantwoorden of het schrijven van een lastige paper. Neem in de ochtend even een momentje om te genieten van je ontbijt. Drink rustig een kopje thee en blader door je favoriete tijdschrift. Geniet van je morning coffee en knuffel even met je vriend. Juist even de tijd nemen in de ochtend, zorgt ervoor dat je daarna alle deadlines prima aan kunt zonder te bezwijken onder de stress.

Move like Jagger

Wij snappen  heus wel  dat jij in de ochtend nog niet vooruit te branden bent. Dat bed ligt ook zo lekker… Maar probeer eens iets eerder uit bed te gaan, om vervolgens een rondje te gaan joggen. Te koud buiten? Doe dan een korte yoga sessie. Op YouTube kun je allerlei leuke en leerzame beginnerslessen vinden. Klinkt suf, is het niet. Door de dag te beginnen met wat beweging, laat je op een natuurlijke wijze de spanning uit je lijf wegvloeien. En daar pluk je de rest van de dag de vruchten van.

Get organised

Lijstjes zijn je nieuwe beste vrienden. Zonder grappen; door je dag te plannen kun je de hele dag door meer ontspannen te werk gaan. Kijk in de morgen in je agenda, en schrijf vervolgens op wat je moet doen en wat je wilt doen. Begin met de minst leuke taken, en werk vervolgens je lijstje af. Het geeft structuur aan je dag en maakt je hoofdje leeg: je hoeft alleen nog maar je to-do lijstje af te werken. Easy!

Work hard, play harder

Plan iets leuks in de avond, zodat je gelijk bij het opstaan een fijn vooruitzicht hebt. Zelfs als je hele dag bestaat uit leren of het opruimen van je huis, werkt dit juist heel goed! Door aan het eind van de dag iets leuks te gaan doen, zul je zelfs harder gaan werken. Want je wilt natuurlijk niet dat je avondje uit niet door kan gaan omdat je nog niet klaar bent met je taken voor de dag. Work hard, play hard!

Lees ook: