Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: zingen in de auto maakt je gezonder en gelukkiger

Bewezen: zingen in de auto maakt je gezonder en gelukkiger

Bewezen: zingen in de auto maakt je gezonder en gelukkiger

Zing jij wel eens volle borst mee als je onderweg bent in de auto? Dan ben je goed bezig! Lekker mee blèren op jouw favoriete nummers maak je namelijk gelukkiger en heeft een positief effect op je gezondheid. Dus lekker gaan zingen in de auto!

Gelukshormonen

Tijdens het zingen maakt je lichaam verschillende gelukshormonen aan. Als je muziek luistert komt er oxytocine vrij, dit wordt ook wel het knuffehormoon genoemd. En door te zingen maak je dopamine en serotonine aan.

Er komt dus veel positiviteit vrij waardoor je gelukkiger wordt. Dit komt nog goed van pas als je in de file komt te staan, want dan blijf je toch blij. Niet in de stemming voor vrolijke muziek? Meezingen met verdrietige nummers kan óók therapeutisch werken.

Gezond

Naast dat zingen je gelukkiger maakt, is het ook nog eens hartstikke gezond voor je. Zingen is een intense work-out voor zowel je longen als voor je hart en borstspieren. Daarnaast train je tijdens het zingen verschillende spieren in je bovenlijf, zoals je buik en rug.

Lees ook
Wil je weten: 8 gewoontes van gelukkige koppels

Hoe vaker je zingt, des te beter je jouw ademhaling onder controle krijgt en hoe beter je je ademhalingsspieren in vorm houdt. Ook kan zingen pijnstillend werken. En tot slot geeft het je immuunsysteem een boost. Feitje: na een uurtje zingen heb je meer afweerstoffen in je bloed.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images