Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zin in zoet? Met deze truc laat je dat koekje liggen

Zin in zoet? Met deze truc laat je dat koekje liggen

Zin in zoet? Met deze truc laat je dat koekje liggen

Aah, daar is-ie weer: de alombekende middagdip. Het moment van de dag waarop je nú metéén suiker nodig hebt. Er is een truc die het je makkelijk maakt dat koekje te laten liggen. Ondenkbaar? Probeer het. 

Lees ook: Wow: zó veel suikerklontjes eten we per dag

The salty sweet visualization exercise

Het trucje heet de salty sweet visualization exercise. Huh? Stel dat je zin hebt in iets zoets. Een stuk chocolade, een koekje, een donut, een joekel van een ijsje… Beeld je dan eens in hoe jouw vieruurtje zou proeven als je er een zoutvaatje overheen gooit. Hap na hap zou je een overdosis zout binnenkrijgen, alsof je een slok zeewater inslikt. Krijg je al minder trek?

Dan mag je nog zo’n fan zijn van zoute dingen als chips, olijven en kaas, toch is de gedachte aan een overload aan zout weerzinwekkend genoeg om je snack te laten staan.

Is de gedachte alleen niet genoeg? Doe het dan maar echt. Strooi écht een zoutvaatje leeg over je koekje. En eet het dan wel op, hè? Je brein zal onthouden hoe verschrikkelijk slecht je dat vond smaken, waardoor je bij je volgende sweet craving veel makkelijker die koekjes links kunt laten liggen. Het proberen waard, denken wij zo.

Bron: Oprah.com