Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zien: plus size model Ashley Graham krijgt haar eigen barbiepop

Zien: plus size model Ashley Graham krijgt haar eigen barbiepop

Zien: plus size model Ashley Graham krijgt haar eigen barbiepop

Gisteren kreeg model Ashley Graham de eerste barbiepop uitgereikt die naar haar werd gemodelleerd. De pop heeft dezelfde maten als het model en moet een positiever lichaamsbeeld promoten onder jonge meisjes.

Het Amerikaanse model Ashley Graham wordt in de modellenwereld als een plus size model gezien, maar eigenlijk is ze slanker dan de gemiddelde Amerikaanse vrouw. Graham heeft maat 14 (vergelijkbaar met de Europese maat 42), wat ook in Nederland zeer gemiddeld is.

Check out my fall collection #beyondxashleygraham for @dressbarn in the lastest #morethan campaign! #beautybeyondsize sizes 4-24

A photo posted by A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) on

Verschillende maten Barbie’s

De nieuwe barbiepop past binnen het nieuwe beleid van Mattel waarbij er poppen gemaakt worden die een grotere diversiteit moeten vertegenwoordigen. Begin dit jaar werd er al een collectie gelanceerd met poppen in drie verschillende maten: tall, curvy en petite en nu is er dus een pop met de maten van plus size model Ashley Graham.

De 29-jarige Ashley Graham is trots op haar lichaam en doet erg haar best om een positiever en realistischer lichaamsbeeld te promoten onder vrouwen. Als het aan haar had gelegen had de pop zelfs cellulitis gehad, maar dat bleek lastig te verwezenlijken in plastic.

De Ashley Graham-Barbie

Bekijk de Ashley Graham-Barbie hieronder. Wat vind jij er van?

Lees ook:

Zien: Instagram-foto van plus size model Ashley Graham gaat viraal

Foto van onrealistisch smalle maten bij H&M gaat viraal

Video: Waarom kledingmaten voor vrouwen zo verschillen

Bron: refinery29.com / rtlnieuws.nl