Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zeuren op de werkvloer werkt verbindend

Zeuren op de werkvloer werkt verbindend

Health
Zeuren op de werkvloer werkt verbindend

Je kent vast een collega waar je soms moe van wordt omdat hij of zij altijd wel iets te klagen heeft. Je zou dus denken dat het beter is om op je werk juist positief te zijn en hiermee anderen te stimuleren. Toch is uit nieuw onderzoek gebleken dat je best af en toe een potje mag mopperen op de werkvloer.

Onderzoekers van de Universiteit van Melbourne beweren dat zeuren tegen collega’s goed is om de onderlinge band te versterken. Ze kwamen tot die conclusie nadat een zekere dokter Vanessa Pouthier de werksfeer in een groot Australisch ziekenhuis onder de loep nam. Ze was aanwezig bij vijftig ochtendvergaderingen, interviewde elk personeelslid twee keer en ontdekte zo dat samen klagen op de werkvloer minstens even belangrijk is als humor.

‘Wat mij vooral opviel is dat het personeel door te klagen ontdekte dat ze dezelfde mening hadden over bepaalde situaties en dat ze allemaal eigenlijk niet zo verschillend van elkaar zijn,’ aldus Pouthier tegen Pursuit. ‘Zeuren tegen elkaar zorgt ervoor dat mensen ontdekken dat ze vaak dezelfde dagdagelijkse moeilijkheden ondervinden en dat ze daar ook vaak dezelfde mening over hebben.’

Let op:

Wel moet je oppassen dat je het vooral niet te persoonlijk moet maken. ‘Je mag nooit klagen over een individueel persoon in het team. Het onderwerp moet iets zijn waar iedereen het over eens kan zijn, bijvoorbeeld de structuur waarin jullie werken of eventueel bepaalde personen buiten het team.’

Ook wordt aangeraden het zeker niet te overdrijven, omdat dit niet goed overkomt op je werkgever. Daarnaast wil jij ook weer niet die ene collega worden waar je net aan dacht.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Het Laatste Nieuws | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee