Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zelfgemaakte visburger

Zelfgemaakte visburger

Health
Zelfgemaakte visburger

Hamburgers maken we gemakkelijk zelf, maar ook visburgers zijn makkelijk zelf te maken! Je kan zelf kiezen wat voor soort vis je gebruikt, voor dit recept is gekozen voor pangasiusfilets. In plaats van een visburger kan je voor de kids bijvoorbeeld lekkere vissticks maken. 

Dit heb je nodig:

Voor 4 visburgers

  • 2 pangasiusfilets
  • 1 bosui
  • Paneermeel (gekruid)
  • Zout en peper
  • 1 ei

Zo maak je het:

Begin met het snijden van de vis in stukjes, snijd daarna ook het bosuitje toe en maal met een staafmixer of in de keukenmachine de vis met de bosui fijn. Heb je geen keukenmachine of staafmixer, probeer het dan zo fijn mogelijk te snijden/hakken. Voeg hieraan het ei toe en meng dit met een vork door het vismengsel. Breng het geheel nog wat op smaak met zout en peper.

Als je de visburgers op een broodje wilt serveren kan je nu eventueel de grill voorverwarmen. Strooi op een bordje een laagje paneermeel en vorm met je handen 4 burgers van het vismengsel. Wentel deze daarna door het paneermeel en ga zo door totdat je alle burgers hebt gedaan. Giet daarna een scheut olijfolie in een koekenpan en wacht totdat de olijfolie heet is.

Bak daarna de visburgertjes ongeveer in 6 minuten goudbruin, 3 minuten aan de ene kant en 3 minuten aan de andere kant.

Als je de visburger op een broodje wilt serveren kan je tijdens het bakken van de visburgers eventueel wat sla wassen, tomaat en komkommer snijden en een frisse sausje maken. Je kunt de burger natuurlijk ook eten met wat aardappeltjes en sla, ook heerlijk!

Serveer de burger lekker met gegrilde broodjes. In circa 3 tot 5 minuten heb je lekkere krokante broodjes en de grill hoeft niet zolang voor te verwarmen. Lekker makkelijk dus.

Sausje

Het frisse sausje dat wij hebben gemaakt bestaat uit 5 theelepels crème fraiche, 1,5 theelepel mayonaise, een half gesnipperd sjalotje en wat verse bieslook. Meng alles door elkaar en klaar is je snelle frisse sausje!

Tip

Voor kinderen kan je in plaats van een visburger, van het vismengsel een soort visstick maken.

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Shoppen is altijd een goed idee