Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zelf kleren uitkiezen

Zelf kleren uitkiezen

Zelf kleren uitkiezen

‘Deze zjo!’ zei Bo vanmorgen. We liepen langs de waslijn, waar ze in een soepele beweging een maillot met oranje bloemetjes en kringeltjes vanaf trok.
Ik moest lachen, maar dacht ook: begint het nu al? Heb ik straks niks meer over haar kledingkeuze te zeggen? Nee, straks niet, maar ik dacht dat dat ‘straks’ nog wel even zou duren.

Gisteren werd ze al boos toen ik haar een zacht joggingbroekje aan wilde doen. Ik dacht dat is lekker, omdat ze zich nog niet bepaald oké voelde. Ze zou toch binnen blijven. Maar nee hoor, het moest en zou een zjo zijn. Een maillot dus. (Ze heeft zo ongeveer de hele winter maillot gedragen, dus misschien is dat het?)
‘Jaaaaa!’ zei ze helemaal blij toen ik een maillot uit de la pakte. Ach, wat maakt mij het ook uit. Alles voor een gelukkig kind. Toch? Oké, bijna alles.

Maar goed, vandaag werd mevrouw nog specifieker in haar wensen. Het moest dus díe maillot zijn. Die met die oranje dingetjes erop. Dat ze wel tien leukere maillot heeft, liet ik maar even achterwege. Snel zocht ik er een oranje romper bij (ja, die heb ik zowaar), jurkje erover en mevrouw was weer gelukkig.

Ze werd overigens weer met dichtgeplakte oogjes wakker. Pas om 10 over 8. Omdat ze niet kon zien dat het licht was natuurlijk. He-le-maal dicht zaten ze. De wimpers aan elkaar gekoekt. Zo zielig weer…