Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zara lanceert uniseks collectie

Zara lanceert uniseks collectie

Zara lanceert uniseks collectie

Winkelketen Zara lanceert een uniseks collectie: een kledinglijn die zowel door mannen als door vrouwen kan worden gedragen. De collectie omvat comfortabele T-shirts, broeken en sweaters – allemaal voor minder dan € 40.

Wie haar werkdag aan het verzachten is met een beetje onlineshopping, heeft het misschien al ontdekt: op de website van Zara kun je nu items uit een uniseks collectie bestellen.

De collectie, die de naam ‘Ungendered’ kreeg, is beperkt tot acht stuks in neutrale kleuren zoals wit, grijs en blauw. Ze omvat een jeansbroek, drie truien, een joggingbroek, een bermuda en een paar T-shirts.

Glamoureus is de uniseks collectie niet

Glamoureus is de collectie niet, maar wel erg handig voor zo’n dag waarop je denkt dat je niks hebt om aan te trekken en vervolgens naar een basic jeans en een witte top grijpt.

De keuze van Zara past binnen het alomtegenwoordige genderdebat. Denk maar aan Caitlyn Jenner – vroeger Bruce Jenner – of Miley Cyrus, die van zichzelf zegt dat ze de geslachten overstijgt. In de modewereld schrikken ze er ook allang niet meer van als een man een rok draagt of een vrouw een kostuum aantrekt. Al is deze collectie dan wel een stuk neutraler…

zara1

zara2

Lees ook: