Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Voor deze yoga-oefeningen hoef je de deur niet uit

Voor deze yoga-oefeningen hoef je de deur niet uit

Health
Voor deze yoga-oefeningen hoef je de deur niet uit

Mindful sporten is een must voor mensen die even een time-out kunnen gebruiken. De sport die daar heel goed bij past, is natuurlijk yoga. Voor deze yoga-oefeningen hoef je niet de deur uit, je kunt ze heel makkelijk lekker thuis uitvoeren.

Yoga at home

 • Berg (Tadasana)
  De Berghouding is goed voor je stabiliteit en stevigheid. Ga rechtop staan met je handpalmen tegen elkaar aan voor je borst en je voeten op heupbreedte. Breng je armen naar beneden en maak dan een zwaaiende beweging zijwaarts langs je lichaam omhoog. Breng boven je hoofd je handpalmen weer naar elkaar toe en wijs met gestrekte armen omhoog. ‘Verleng’ je rug, open je borst en adem een aantal keer bewust in en uit.
 • Staande tang (Uttanasana)
  De Staande tang is goed voor soepele hamstrings en een soepele rug. Adem uit en buig vanuit je heupen voorover, met je navel richting je bovenbenen. Houd je benen sterk en indien mogelijk gestrekt. Maak je rug lang. Je handen hangen rustig naast je knieën (of als je erg lenig bent: naast je voeten). Adem weer in en uit.
 • Plank (Phalakasana)
  De Plankhouding is goed voor sterke arm-, been- en bilspieren. Zet je handen op de grond, leun voorover en stap zo ver mogelijk naar achteren. Adem in, houd je adem vast, en breng je lichaam in een rechte lijn boven de grond (zo stevig als een plank). Laat je heupen niet naar beneden zakken. Kijk zelf hoelang je deze houding prettig vindt. Adem tot slot uit, buig de knieën en zet ze op de grond. Zak dan door je armen rustig naar beneden. Je ligt nu plat op je buik.
 • Cobra (Bhujangasana)
  De Cobrahouding opent de borst en strecht je rugspieren. Leg je handen plat op de grond, ter hoogte van je schouders. Maak je bovenlichaam lang en houd de nekwervels in het verlengde van je rug. Creëer een achteroverbuiging in je onderrug en duw je borst als het ware tussen de armen door omhoog. Het bekken blijft op de grond. Blijf goed doorademen.
 • Neerwaartse hond (Adho Mukha Svanasana)
  Voor de verlenging van je kuitspieren, je hamstringspieren en een soepele rug. Plaats je tenen ‘in’ de mat. Adem uit en til je heupen op (je duwt jezelf met je armen naar achteren en je billen komen omhoog). Houd je hoofd tussen je armen en verleng je ruggengraat, zodat je in een omgekeerde letter V staat. De hielen hoeven niet tegen de grond, alleen als het vanzelf gaat. Blijf indien mogelijk vijf ademhalingen zo staan.

Bron: Gezondheidsnet (yogaposes)

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee