Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > YES: het kijken naar Disney-films is goed voor je gezondheid

YES: het kijken naar Disney-films is goed voor je gezondheid

YES: het kijken naar Disney-films is goed voor je gezondheid

Stiekem dromen we zo nu en dan nog even heerlijk weg bij klassiekers als Assepoester of Sneeuwwitje. Of het nu met de kinderen is, of gewoon alleen: je bent nooit te oud om van Disney te genieten. En nu heb je een nog beter excuus: deze films zijn namelijk goed voor je gezondheid.

Lees ook: Hoera! Er komt een derde Disney park in Parijs

Een Amerikaans onderzoek wijst namelijk uit dat deze sprookjes bekijken net zo goed werkt als therapie. Professor Kelly Tenzek bestudeerde hiervoor wel 57 verschillende Disney-films. Ze zijn goed voor je, omdat ze verschillende moeilijke onderwerpen zoals dood en angst bespreekbaar maken. Denk aan de verschrikkelijke dood van Mufasa in de Lion King of het neerschieten van de moeder van Bambi.

Het leven
Alhoewel zelfs nu als volwassenen hierbij nog de tranen over onze wangen rollen, leer je hiervan dat deze nare dingen bij het leven horen. Ook laat Disney zien dat in het einde alles weer goed komt en dat je na een negatieve gebeurtenis er weer bovenop kunt krabbelen. Dus eigenlijk krijg je gewoon ware levenslessen mee wanneer je nietsvermoedend een filmpje opzet. Reden genoeg voor een Disney-marathon!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Beautify | Beeld: KIPPA (ANP)

 

Shoppen is altijd een goed idee