Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > YES: de Sims spelen maakt je gelukkiger

YES: de Sims spelen maakt je gelukkiger

Health
YES: de Sims spelen maakt je gelukkiger

Van een persoon samenstellen tot een huis inrichten tot in de puntjes: de Sims was én is een geweldig spel. En nu blijkt het je ook nog eens gelukkiger te maken.

Lees ook: Hebben! Monopoly brengt nieuwe versie speciaal voor valsspelers uit

De Sims is een spel dat heel veel lijkt op het echte leven. Oké, we halen dan wel niet het trapje weg bij het zwembad in real life, maar je kunt verder wel alles heel realistisch samenstellen. Psychoanalyticus Steve McKeown geeft aan dat het spelen van deze soort computerspellen ons gezonder en gelukkiger maken. Score!

Controle
De Sims is vooral goed omdat het helpt tegen stress. Je kunt hiermee het leven van iemand anders bepalen en daardoor even je eigen werkelijkheid vergeten. Je krijgt een als het ware een stukje controle. Daarnaast maakt het spel je ook een stuk creatiever. Toch is het niet bevorderlijk als je het spel puur en alleen gebruikt om te ontsnappen aan het dagelijks leven. De focus moet liggen op de positieve gevolgen die je van het spel krijgt, niet de behoefte om de negatieve sleur te ontvluchten.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron: Beautify | Beeld: Instagram

Shoppen is altijd een goed idee