Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wurm je buste er niet in: zó weet jij of je beha te klein of iets te strak is

Wurm je buste er niet in: zó weet jij of je beha te klein of iets te strak is

Wurm je buste er niet in: zó weet jij of je beha te klein of iets te strak is

Veel te veel vrouwen dragen een beha in een te kleine maat. Dat is niet goed, want dat beschadigd je borsten en het zit niet lekker. Belangrijk om de juiste maat te kopen. Hieronder staan 5 dingen, om erachter te komen of die te klein is. 

Voelen

Je zou haast denken: Een te kleine beha voel je toch? Wanneer je iets draagt wat precies jouw maat is, hoor je dat niet te voelen. Zodra je de hele tijd aan je beha zit te schuiven en trekken, weet je al hoe laat het is. Als de bandjes op de meest losse stand staat en het schuurt alsnog langs je huid, dan is die toch echt te klein. Goed excuus om een nieuw lingeriesetje te kopen.

Huid

Begin je ineens huidirritatie te krijgen rondom het gebied waar je beha zit? Dan is dit ook een teken van een te kleine beha. Huidirritatie kan zijn: rode huid, jeuk, warmte-uitslag of ontsteking bij je haarzakjes. Als kleding te strak zit, dan kan het de huid irriteren, haarzakjes ontsteken en te veel zweten, volgens dermatoloog Heather Downes. Ze vertelde tegen Healthline, dat bacteriën en schimmels sneller in je haarzakjes gaan zitten, zodra je te strakke kleding draagt. Dit kan leiden tot infecties.

Pijn in je lichaam

Naast irritaties, kan het ook pijn gaan doen in je lichaam. Hoofd-, schouder- en rugpijn kan er allemaal bij komen kijken. Bij te strakke bandjes kan het de bloedtoevoer verhinderen. Zo krijg je ook snel spanningshoofdpijn. Veel vrouwen willen de behabandjes strakker trekken, wanneer eigenlijk de omvang te los zit. Daardoor gaan de bandjes in je huid snijden.

Maagklachten

Zodra je last krijgt van maagzuur, dan is dit ook een teken van een te strakke beha. Het zet te veel druk op je maag een slokdarmen. Zo komt maagzuur sneller naar boven, volgens dermatoloog Downes. Wanneer je hier last van krijgt, is het toch echt een groot teken om een nieuwe beha te shoppen.

Lees ook:
Deze lingerieketen maakt beha’s voor vrouwen die borstamputatie ondergingen

Cupmaat

Zoals je al had gelezen, zijn te strakke bandjes niet goed. Het is een teken van een te kleine beha. Er is alleen nog één ding, wat te klein kan zijn. Als je borsten niet goed in de cup vallen en het steekt er nog tussen uit. Zowel de boven- als de zijkant, dan is die ook veel te klein. Wanneer dit gebeurt, moet je even opnieuw je cupmaat laten opmeten of doe het zelf. Als de cup te klein is, kan het heel stom staan en pijn doen aan je borsten.

De juiste maat-truc

Na al deze tekenen, is er ook nog een trucje. Hiermee weet je of je de juiste maat hebt of niet. De truc heet, de armen-omhoog-truc. Het gaat als volgt: doe je armen omhoog. Als de beha mee beweegt en er is genoeg speling, dan zit je goed. Begint de beha te trekken, wanneer je de armen optilt? Dan is de beha toch echt te klein.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | beeld: GettyImages