Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > WOW: Zó vaak moet je dus je kussens wassen!

WOW: Zó vaak moet je dus je kussens wassen!

WOW: Zó vaak moet je dus je kussens wassen!

De term ‘schoonheidsslaapje’ is niet voor niets in het leven geroepen. Voldoende nachtrust doet écht wonderen voor je uiterlijk (doei wallen, hello smile!), om over je stralende humeur nog maar te zwijgen. Maar wist je dat je nóg mooier wakker kunt worden, door je kussen vaker te wassen?

Vies foutje
Dat klinkt je wellicht wat vreemd in de oren, maar is toch iets waar je over na moet denken de volgende keer als je de was doet. Je lakens, dekbedhoes en kussenslopen gooi je als in een automatisme regelmatig in de was, maar je kussens zelf laat je waarschijnlijk gewoon op je bed liggen. En da’s dus een hele vieze gewoonte. Oei.

Uitwerpselen
Uit recent onderzoek van DOW, blijkt namelijk dat een ongewassen kussen al na slechts twee jaar voor een derde deel compleet bestaat uit dode huid, insecten, stofmijt én hun uitwerpselen. Iewl. Het onderzoek toonde ook aan dat tien procent van de ondervraagden en tachtig procent van de deelnemers met allergieën, allergisch waren voor de proteïnen gevonden in de opgestapelde viezigheden in de ongewassen kussens. Daar krijg je toch gelijk de kriebels van..?!

Tips
Je schoonheidsslaapje komt nu wel in een héél ander daglicht te staan… Maar er is wat tegen deze viezigheid te doen. Want het onderzoek raadt mensen aan om kussens aan te schaffen die een vulling hebben van wasbaar schuim of fiberfill. En deze moet je vervolgens om de drie maanden wassen. Op die manier zouden alle viezigheden uit je kussens blijven, en kun je zonder zorgen een uurtje langer blijven liggen in de ochtend!

Bron: NSMBL

Lees ook: