Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wow: de helft van de vrouwen voelt zich ongelukkig in bikini

Wow: de helft van de vrouwen voelt zich ongelukkig in bikini

Wow: de helft van de vrouwen voelt zich ongelukkig in bikini

Aan de ene kant vinden we de zomer heerlijk, maar het maakt ons vrouwen ook onzeker en ongelukkig. Maar liefst de helft van de vrouwen ziet namelijk op tegen in bikini of badpak naar het zwembad of strand gaan. Tien procent voelt zich zelfs zo ongelukkig dat zij haar kleding liever aanhoudt. Wow.

Lees ook: Dit bikinimerk gebruikt géén Photoshop in campagnes

Dat blijkt uit onderzoek van Livera uitgevoerd door Multiscope, onder ruim 1.000 vrouwen. Slechts 18 procent van de vrouwen is tevreden met hoe zij eruitzien en vindt zichzelf ook aantrekkelijk in een bikini of badpak. Vooral vrouwen met een grotere cupmaat (D of groter) zien het dragen van badkleding als een issue. Meer dan de helft van die vrouwen voelt zich dan ongelukkig of onzeker.

Pashokje
Voor veel vrouwen begint de ellende al in het pashokje. 22 procent is namelijk niet blij met wat ze in de spiegel zien tijdens het passen van een bikini of badmode. 13 procent vindt zichzelf er te dik uitzien in het hokje en datzelfde percentage geeft aan zich ongemakkelijk te voelen om om in het bijzijn van anderen te passen. Driekwart van de vrouwen koopt badkleding dan ook het liefste alleen.

Wil je niets meer missen van Flair? Lees nu een halfjaar Flair voor 11,- per maand en krijg een gratis leren crossbody tas t.w.v. 69,95!