Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Worden zonnebanken binnenkort verboden?

Worden zonnebanken binnenkort verboden?

Worden zonnebanken binnenkort verboden?

De Hoge Gezondheidsraad wil alle zonnebanken verbieden. Telkens je onder de zonnebank gaat, zou je je risico op kanker vergroten, zeker als je jonger bent dan 35 jaar.

Lees ook: Oei: nieuw onderzoek over schadelijkheid van zonnebank

De bekendste redenen om onder de zonnebank te gaan, zijn bovendien achterhaald. Het heeft geen nut om je huid al te willen doen bruinen in de hoop minder snel te verbranden op je strandvakantie. Voor extra vitamine D hoef je het ook niet te doen, want door gewoon buiten te komen, krijgt je huid al voldoende van die stof.

Febelson, de federatie van zonnebanken, vindt dat alle zonnebankcentra sluiten een overdreven maatregel zou zijn. Slechts 3 % van de huidkankers zou veroorzaakt zijn door de zonnebank. Als die onder de voorgeschreven krachtnormen blijft, is een zonnebank even sterk als de zon op de middag. Marc Debecker van Febelsol vergelijkt die maatregel met ‘met een kanon op een mug schieten’.

Het is nog afwachten of het advies van de Hoge Gezondheidsraad uitgevoerd zal worden.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10