Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Woon je dicht bij een bos? Dan hebben we goed nieuws voor je!

Woon je dicht bij een bos? Dan hebben we goed nieuws voor je!

Woon je dicht bij een bos? Dan hebben we goed nieuws voor je!

De herfst is het ultieme seizoen om eens een lekkere boswandeling te maken. Naast dat het goed is voor je fysieke gezondheid om regelmatig door de natuur te lopen, heeft het ook nog eens voordelen voor je psychische gesteldheid.

Lees ook: Zó schattig, je hond. Maar hoe vaak ga je met hem wandelen?

Veel buiten zijn is namelijk goed voor je gezondheid, blijkt uit onderzoek van Duitse wetenschappers. Je hersenen krijgen zelfs al een boost als je dichtbij een bos woont. Hoe dat kan? Doordat er veel bomen in je omgeving zijn, voel je als volwassene minder stress. Het maakt ook nog eens het deel van de hersenen sterker dat zorgt voor emoties sterker. Hierdoor ben je minder snel bang én loop je minder risico op depressies.

Stadsmens
Maar wat als je nu een echt stadsmens bent? Het onderzoek wijst uit dat de omgeving waarin je woont wel degelijk effect kan hebben op je hersenen en dat betekent dat mensen zonder veel natuur om zich heen een grotere kans hebben op mentale gezondheidsproblemen. Denk aan stress, angst of depressies. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de geluiden, luchtvervuiling en grote hoeveelheid mensen die je elke dag om je heen hebt. De oplossing hiervoor is simpel: iets vaker een heerlijke wandeling door de natuur maken.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Libelle | Beeld: Shutterstock