Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > WOEPS: deze bekende work-out zou je ladyparts een stuk minder gevoelig maken

WOEPS: deze bekende work-out zou je ladyparts een stuk minder gevoelig maken

WOEPS: deze bekende work-out zou je ladyparts een stuk minder gevoelig maken

Aan alle #fitgirls out there: goed bezig! Maar ook: opgepast. Er blijkt namelijk een work-out te zijn die niet al te goed is voor de sensitiviteit van je ladyparts, waardoor je seksuele ervaring wel eens een serieuze domper kan krijgen. En dat willen we natuurlijk niet.

Volgens onderzoek van The Journal of Sexual Medicine (ja, dat bestaat!) blijkt fietsen een grote domper op de seksuele feestvreugde te zijn. Je wordt er dan wel een stuk fitter en gespierder van – wat in de slaapkamer ook zijn voordelen kan hebben – maar die lange uren op een zadel zouden niet goed zijn voor je vajayjay. Oeps!

Of het nu een echte fiets is of eentje die stilstaat in de fitness: hij doet geen wonderen voor je seksleven. In de studie uit 2012 werden vrouwelijke hardloopsters en vrouwelijke fietsers met elkaar vergeleken. Uit de resultaten bleek dat verschillende fietsen een impact hadden op de gevoeligheid van de vagina. Vooral wanneer het stuur van de fiets laag gepositioneerd stond tegenover het zadel verloren vrouwen wat belangrijke prikkels. De boosdoener? Langdurige druk. En, eh, voor mannen zou hetzelfde resultaat gelden.

De oplossing? Je stuur hoger zetten, investeren in een comfy fietskussentje, of de fiets inruilen voor een paar hardloopschoenen. Heb je meteen hét perfecte excuus om een nieuw paar Nikes te kopen, toch?

Lees ook:

Copyright: Martine Verhoeven