Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Winterblues

Winterblues

Winterblues

Dit jaar lijken we er nog eerder last van te hebben dan anders, de winterblues. Gezien in LIEFLIJF!

De zomerjurkjes worden ingeruild voor lange broeken, de pumps worden verruild voor laarzen en we kruipen dieper weg in onze jas. Maar hoe voorkom je dat je echt last krijgt van de winterblues? Wij geven je alvast een aantal (beauty)tips om er ook het najaar stralend uit te blijven zien!

Zonnige make-up
Besteed wat meer tijd aan je uiterlijk dan tijdens de zomerdagen. Door het koude en gure weer zal je huid eerder droog aanvoelen en grauw tonen. Met dat beetje meer aandacht op een dag zul je een stralende blik houden. Maak bijvoorbeeld gebruik van een goede voedende dagcrème. Daarnaast kun je, om je zomerse kleurtje te behouden, gebruik maken van een getinte dagcrème of foundation en een beetje bronzer voor op je neus, wangen en voorhoofd. Verwen je gezicht ook wat vaker met een maskertje, daar ga je vanzelf van stralen!

Doe leuke dingen
Zorg ook tijdens de donkere maanden van het jaar voor een leuke planning. Ga naar het theater, spreek lekker veel af met vriendinnen en trek er zo vaak mogelijk op uit. Zo heb je altijd dingen waar je naar uit kunt kijken en waar je vanzelf vrolijk van wordt.

Ontspan
Ga wat vaker bewust op zoek naar ontspanning. Het lijkt soms wel of men de zomertijd gebruikt om bij te komen en de winter de tijd is om alles weer in te halen en je weer keihard op je werk te storten. Blijf in het weekend bijvoorbeeld lekker een dagje thuis met een goed boek of ga er juist opuit en laat je lekker verwennen in een beautysalon. Je zult zien dat je er als herboren vandaan komt!

Sporten
Sleep jezelf ook ’s winters naar de sportschool. Weer of geen weer, je zult achteraf (bijna) altijd met een voldaan gevoel thuis komen. Trots op jezelf dat je toch maar weer bent gegaan. Wanneer je fitter bent, voel je je vaak ook beter, ben je vrolijker, zorgelozer en zie je er ook nog eens beter uit! Ook kun je op de sportschool lekker alle negatieve gedachtes van je afzweten. En wat is er heerlijker om dan, weer eenmaal thuis, jezelf te verwennen met iets extra lekkers bij de koffie… want het moet wel leuk blijven natuurlijk!

Ga naar buiten
Een woeste herfstdag waarbij je de wind hoort huilen? Kleed je lekker warm aan en ga naar buiten! Je zult zien dat de wind, de rondvliegende bladeren en de kou op je wangen je goed doen en je een lekkere gezonde boost geven. Als vanzelf voel je je na afloop een stuk gezonder en dat straalt van je af.

Blijf je kleurtje bijhouden
Lichttherapie schijnt goed te werken tegen een najaars/winter depressie. Maar om nou gelijk een hele sessie te gaan volgen en er klauwen met geld aan uit te geven zie je natuurlijk niet zitten. Breng gewoon af en toe (niet te vaak!) zo’n 1 a 2 keer in de maand, een bezoekje aan de zonnebank. Sukkel lekker weg en waan je met de warmte op je huid in tropische oorden. Je komt even lekker tot rust en je ziet er een stuk zonniger (bruiner) uit.

Zorg goed voor jezelf

Niet alleen je gezicht, maar je hele lichaam kan wel wat extra’s gebruiken tijdens de barre winterdagen. Verzorg je lichaam dan ook dagelijks met een lekkere bodylotion en scrub je lijf iedere week om de dode huidcellen te verwijderen. En als je dan toch bezig bent met jezelf maak er dan een lekker beautydagje van en verwen je zelf met allemaal lekkere verwenproducten.

Eet gezond en energierijke producten

Omdat je in de winter wel wat extra’s kan gebruiken zorg je ervoor dat je gezond en goed blijft eten. Eet iedere dag groenten en fruit en drink genoeg vocht. Ook vitamines uit een flesje kunnen zorgen voor net dat beetje extra weerstand. Denk bijvoorbeeld aan Echinaforce van A.Vogel. Een homeopathisch geneesmiddel wat helpt de weerstand te verhogen.

Vrolijke muziek

Zet vrolijke muziek op, bijvoorbeeld muziek die je veel in de zomer hebt gehoord of gedraaid. Voor je het weet voel je het zomerse gevoel weer opborrelen en waan je je weer even op vakantie of met een rosétje op het terras.

Heb meer seks

Houd ook je seksuele relatie spannend en up-to-date, want we weten inmiddels wel dat je er door een goed seks leven beter uitziet. Door de extra aanmaak van endorfine gaat je lichaam stralen, voel je je sexier, zelfverzekerder en mooier en dat straal je uit! De gezonde rode blosjes op je wangen verraden dat je het leuk hebt in bed.

Geef aan een goed doel
Ga op zoek naar een goed doel wat dicht bij je staat, waar je waardering voor hebt en waar je (nog) geen donatie aan hebt gegeven. Je zult zien dat het je een goed gevoel geeft.

Boek een weekendje weg/ doe een stedentrip

Wees in voor avontuur en bezoek een stad binnen of buiten onze landsgrenzen die je nog niet kent. Of boek een weekendje weg (in eigen land) waar je je helemaal kan laten verwennen. Zo heb je na het weekend het gevoel dat je er tijden uit bent geweest en er weer helemaal tegenaan kunt.

Houd een najaarsschoonmaak

Pin je niet alleen in het voorjaar vast aan de grootse voorjaarsschoonmaak, maar plan hem ook zo vlak voordat de najaarsblues om de hoek komt kijken. Bezem je kasten uit, geef alles wat je niet meer draagt aan het Leger des Heils (doe je ook nog een goede daad) en zoek al je papierrommel eens uit. Grote kans dat je je daarna opgeruimder en vrijer voelt.

Shop till you drop

Wat is er fijner dan af en toe even helemaal toe te geven aan je shopverslaving? Het voordeel is dat je er op dit moment (zo vlak voor het nieuwe seizoen begint) gewoon recht op hebt om je helemaal uit te leven in die veel te krappe pashokjes. Shoppen is nog altijd één van de beste remedies voor de vrouw (en haar depressies).

Ga in het najaar op vakantie

Als het net koud begint te worden en je het liefst aan je winterslaap gaat beginnen boek je lekker een weekje naar de zon. Zo kun je nog even lekker nazomeren in een warm land en met een gezond (bruin) kleurtje het najaar in gaan.

Geef toe aan je winterblues
Af en toe mag je best eens toegeven aan die vreselijke najaarsdip. Geen zin om op te staan, geen zin om de gordijnen open te doen of de deur uit te gaan? Doe het dan ook niet. Ga lekker met je pyama en je geitenwollen sokken aan op de bank hangen en kijk de hele dag dvd’tjes of verdiep je in een heerlijk boek. Zorg er wel voor dat je na dit verwendagje wel weer uit je dip klautert en er weer helemaal tegenaan kunt.