Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wil je minder suiker eten? Dat gaat makkelijk met deze tips

Wil je minder suiker eten? Dat gaat makkelijk met deze tips

Wil je minder suiker eten? Dat gaat makkelijk met deze tips

Suiker zit verborgen in veel voedsel. Zelfs in de dingen waarvan je denkt dat ze heel gezond voor je zijn. Wil je meer op je suikerinname letten? Dat hoeft niet moeilijk te zijn, als je maar weet waar je op moet letten.

Wanneer je onderstaande tips in gedachten houdt, zul je vanzelf minder suikers binnenkrijgen.

1 Let op vetvrije producten
In veel vetvrije producten zit verrassend veel suiker. Dat komt omdat de suikers in deze producten het vet vervangen wanneer het op smaak aankomt. Geen vet én geen suiker, zou een smaakloos product betekenen. Kies daarom liever – met mate – voor de volvette producten. Deze zijn minder slecht voor je én smaken stukken beter.

2 Eet meer natuurlijke vetten
Naast minder vetvrije producten eten, zou je juist ook méér natuurlijke vetten moeten eten. Voedsel als noten, avocado en vette vis zijn niet alleen gezond, maar zorgen ook langer voor een verzadigd gevoel waardoor je minder trek krijgt om te snaaien (en minder trek hebt in suiker).

3 Drink je koffie zwart
De frappuccino van Starbucks is heus heerlijk, maar we hoeven je niet te vertellen dat het een caloriebom van jewelste is. Ook de cappuccino’s uit de koffieautomaat op je werk bevatten schrikbarend veel suikers. Het is even wennen, maar leer jezelf aan om je koffie zwart te drinken. Krijg je het echt niet weg? Giet er dan een scheutje (ongezoete) amandel- of havermelk in.

suiker

4 Herken verborgen suikers
Het weglaten van suiker is tot daaraan toe, maar suiker kent een heleboel namen. Producten met ‘siroop’ en alles wat eindigt op -ose zijn boosdoeners wanneer we het over suikers hebben.

5 Wijk niet af van je boodschappenlijst
Ga je boodschappen doen? Maak dan thuis een lijst en wijk hier niet van af in de supermarkt. Zorg dat je tijdens het maken van je lijstje en het boodschappen doen geen lege maag hebt. Zo is de kans klein dat je je opeens in het gangpad met zoetigheid bevindt.

boodschappendoen

Dit vind je vast ook interessant:

Bron: Libelle, Anni Karovonen