Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wil je kind zijn bord niet leegeten? Dwing het dan vooral níét

Wil je kind zijn bord niet leegeten? Dwing het dan vooral níét

Wil je kind zijn bord niet leegeten? Dwing het dan vooral níét

‘Eentje voor de mama, en eentje voor de papa …’ Zucht. Niets zo frustrerend als een kind dat weigert te eten. Zeker als het dreigement ‘Dan ga je maar zonder eten naar bed’ zelfs niet meer werkt. Maar nu blijkt uit onderzoek dat het net heel slecht is om je kind te dwingen om zijn bord leeg te eten. Oeps!

Volgens een recente studie is het geen goed idee om je kind te forceren zijn bord leeg te eten omdat het zo na verloop van tijd kan verleren om te luisteren naar de hongersignalen die het lichaam uitzendt. Op die manier is de kans groter dat je kind zich gaat overeten, wat dan weer het risico verhoogt op obesitas.

Hoe pak je het dan wel aan? Schotel je kind een gezonde maaltijd voor en zie erop toe dat hij of zij er ook van eet, maar dwing je kind vooral níét om het bord volledig leeg te eten.

Tussen de maaltijden door kan je je kind beter gezonde snacks geven zoals fruit, fijngesneden groenten of een handvol noten. Hou frisdrank, chips en snoep voor een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld op vrijdagavond om het weekend feestelijk in te zetten.