Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wie nú al naar kerstmuziek luistert, is gezonder

Wie nú al naar kerstmuziek luistert, is gezonder

Wie nú al naar kerstmuziek luistert, is gezonder

Kun je niet wachten op kerst? En luister je stiekem al een tijdje naar kerstmuziek? Dan hebben we goed nieuws! Het blijkt goed te zijn voor je mentale gezondheid om nu al naar kerstmuziek te luisteren. Nu heb je een goed excuus om al je favoriete kerstnummers keihard mee te zingen. 

Goed voor je mentale gezondheid

Uit onderzoek is gebleken dat het hartstikke goed voor je mentale gezondheid is om naar kerstmuziek te luisteren. Dit zou komen doordat je met het luisteren naar kerstmuziek bepaalde emoties opwekt. Voor de meeste mensen is dit een gevoel van geluk en nostalgie. Daarnaast geeft het ook een gevoel van warmte, gezelligheid en leuke herinneringen. Dit geeft je mentaal een goed gevoel. Het gaat dus niet per se om de kerstmuziek zelf, maar om de herinneringen die aan de muziek gekoppeld zijn. Het zijn vooral de vrolijke en drukke liedjes die bij veel mensen dit fijne gevoel opwekken.

Lees ook
Déze 6 sterrenbeelden zijn echte kerstliefhebbers en kunnen niet wachten tot het december is

Vrolijke muziek

Niet zo’n groot fan van kerstmuziek of wil je toch nog even wachten? Ook dan hebben we goed nieuws. Andere vrolijke muziek heeft ook een positief effect op je mentale gezondheid. Het zou namelijk de bloedtoevoer verhogen naar de hersengebieden die geassocieerd worden met een beloning. Het verlaagt ook de bloedtoevoer naar het gebied in de hersenen die geassocieerd wordt met angst. Popmuziek werkt voor de meeste mensen het beste.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: Getty Images