Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Whut: Er zitten minder calorieën in een glas champagne dan in een glas wijn

Whut: Er zitten minder calorieën in een glas champagne dan in een glas wijn

Whut: Er zitten minder calorieën in een glas champagne dan in een glas wijn

Ben jij een échte wijndrinker of hou je toch meer van een glaasje champagne? Voor de champagneliefhebbers hebben we goed nieuws! Een glas champagne bevat namelijk vijftien calorieën minder calorieën dan een glas wijn.

Calorieën per glas

Als je terugrekent naar een glas van 100 milliliter dan bevat volgens het Voedingscentrum een glas rode wijn 82 calorieën en een glas champagne 67 calorieën. Dit is dus een aanzienlijk verschil van vijftien calorieën per glas. Daarnaast drink je van rode wijn vaak een groter glas waardoor je extra calorieën binnenkrijgt.

Dus ben je op de calorieën aan het letten, maar hou je toch van een drankje? Dan is het verstandig om te kiezen voor een lekkere champagne in plaats van een glas rode wijn.

Lees ook
Cheers! Champagne zorgt voor een verbetering van je huid en geheugen

Hapjes bij champagne

Maar welke (gezonde) hapjes zijn eigenlijk lekker bij champagne? Allereerst zijn oesters een perfect match voor bij een glaasje bubbels. De zoute smaak en vettige structuur van de oester benadrukt de fruitige smaak van de champagne. Heb je wat minder tijd of ben je niet zo’n fan van oesters? Dan zijn kaasstengels ook erg lekker in combinatie met champagne. Ze zijn snel en makkelijk te maken met verschillende kazen en je kunt ze ook overal in de supermarkt vinden. Een andere lekkere snack is sashimi (plakjes rauwe zalm) of toast met gerookte zalm. Vis is eigenlijk altijd een goede combinatie met bubbels. Hoewel gefrituurde snacks allesbehalve caloriearm zijn, zijn ze altijd een goed idee met champagne. Kies je voor een gefrituurde snack? Probeer dan eens de Ebi tempura garnalen. Tot slot zijn aardbeien en champagne ook perfecte partners. De smaak van de champagne wordt hierdoor versterkt en komt zo helemaal tot zijn recht.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Voedingscentrum | Beeld: Getty Images