Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Weten of je stinkt? Met dit trucje kun je jezelf ruiken

Weten of je stinkt? Met dit trucje kun je jezelf ruiken

Weten of je stinkt? Met dit trucje kun je jezelf ruiken

Na een lange werkdag of intense fietstocht ruiken we vaak niet meer naar bloemetjes. Niet gek, wél heel irritant. Uiteraard wil je op tijd klaarstaan met een deootje, maar hoe weet je of je niet te laat bent? Nou, daar is een truc voor!

Jezelf ruiken is niet makkelijk. Je zal het wel merken met je eigen parfum: even nadat je hem hebt opgespoten, ruik je ‘m al niet meer bij jezelf. Dat komt doordat de receptoren in je neus zichzelf uitschakelen als ze lange tijd blootgesteld worden aan dezelfde geur. Niet alleen bij parfum is dat het geval, maar ook bij je eigen lichaamsgeur. Doordat je op deze manier immuun bent voor je eigen geur – bedankt hè, moeder natuur – heb je het niet snel door als je stinkt. En dat kan leiden tot awkward situaties, want niets is vervelender wanneer anderen eerder dan jijzelf doorhebben dat je stinkt…

Coffee, please

Hoe je ervoor zorgt dat je toch jezelf kan ruiken? Dat kan door je kleding uit te trekken en er goed je neus in te stoppen. Lijkt ons alleen een tikkeltje onhandig als je je op de werkvloer/in de club/bij je crush bevindt. Gelukkig is er nog een optie: koffiegeur. Huh? Ja, door de neutraliserende werking van de geur van koffie kan je je neus ‘resetten’. Snuif dus eerst flink aan je bakkie pleur, voordat je je neus onder je oksels stopt.

Vermenigvuldig je stank

Ten slotte een gouden regel om in je oren te knopen: ruik je een onfris luchtje bij jezelf? Dan ruiken anderen het een stuk heftiger. Dit geldt niet alleen voor zweetlucht, maar ook voor parfum. Een beetje rustig aan dus, met dat sprayen.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Lifehacker | Beeld iStock