Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Werkende moeders

Werkende moeders

Werkende moeders

Het combineren van werk en moeder zijn.

Veelal willen we wel blijven werken, maar is het lastig te combineren met een gezin.

Dit blijkt ook uit een enquête van E-Coaching Company. Veel vrouwen wel willen werken, maar de werkgever heeft het nog niet goed geregeld.

Veel voorkomende ‘klachten’ waren dat hoogopgeleide vrouwen, die deeltijd willen werken, nog vaak aansluiting missen tussen hun opleidingsniveau en de aangeboden functies.

En ook maken we ons zorgen over de wachtlijsten van de kinderopvang. Zestien procent van de vrouwen zou graag meer kinderopvang willen om haar ambities te verwezenlijken.

Balans
Brengen we dan allemaal massaal de kinderen naar de opvang? Dat valt best mee, want 64 procent zegt dat een goede balans tussen werk en privé ‘het belangrijkste is. We willen flexibel kunnen werken en zorgen dat de zorgtaken tussen beide partners verdeeld zijn. Dat laatste is iets wat nog wel beter kan, want volgens ons draagt maar 25 procent van de mannen voldoende bij aan de zorg voor het gezin.

Eigen bedrijf
Een oplossing voor veel vrouwen is het opstarten van een eigen bedrijf. Een op de drie startende ondernemers is een vrouw, en daarvan geeft 75 procent aan dat ze werk en gezin op deze manier beter kunnen combineren. En dat ondanks dat de verhouding van werken/inkomsten niet gunstiger is dan in loondienst.

Zijn jouw werk en gezin in balans?
Wil je weten of jouw werk en gezin in balans zijn? Klik dan hier voor een testje.