Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Welke baan past bij mij?

Welke baan past bij mij?

Welke baan past bij mij?

Eef, 22: Ik werk als secretaresse. Heb nog niet zo lang geleden te horen gekregen dat ik PDD-NOS heb. Zie nu achteraf, na deze diagnose, in dat dit werk niet bij mij past en het mij ook erg veel energie kost.

Loop vast omdat ik niet goed weet wat nu wel bij mij past. Hou van geordend en gestructureerd werk. Maar de hele dag tussen de mensen maakt mij niet happy.. Hebben jullie advies? Bedankt. Groet, Eef

Coach Kas
Het is heel begrijpelijk dat je na zo’n diagnose even niet weet wat je verder moet doen. Dat je je bewust bent van je situatie en dat je je realiseert dat je huidige baan niet bij je past, zijn echter al twee grote stappen in de goede richting! Daarbij weet je ook al wat je zoekt in een nieuwe baan, namelijk geordend en gestructureerd werk en zelfstandig kunnen werken. Het enige wat je nu nog moet doen is een vacature vinden die aan deze eisen voldoet!

Een aantal tips:

-Zoek op administratieve functies; deze liggen dicht bij je huidige functie maar kunnen vaak zelfstandig uitgevoerd worden
-Let op de volgende trefwoorden: “nauwkeurigheid” wijst er vaak op dat het gaat om gestructureerd werk. Wanneer “zelfstandigheid” vereist is gaat het vaak om werk dat iemand in zijn eentje uit kan voeren.
-Geef aan in sollicitatiebrieven en gesprekken dat orde en zelfstandigheid belangrijk voor je zijn, dan weten zowel jij als een potentiële nieuwe werkgever waar je aan toe bent, en is de kans groot dat je een baan vind die bij je past.
-Je weet al dat heel de dag onder de mensen zijn je niet happy maakt. Vraag jezelf ook af: wat maakt mij wél happy? Probeer de dingen in je werkomgeving te vinden waar je wél vrolijk van wordt, zodat je deze zelf in je omgeving kan aanbrengen en behouden. Je houdt bijvoorbeeld van gestructureerd werk, dus breng structuur aan door bijvoorbeeld verschillende bakjes te hanteren en te etiketteren.