Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wel goed gepoetst, maar nog steeds een knoflookadem? Dít is de reden!

Wel goed gepoetst, maar nog steeds een knoflookadem? Dít is de reden!

Wel goed gepoetst, maar nog steeds een knoflookadem? Dít is de reden!

Een simpele daghap maak je zoveel lekkerder door een flinke teen knoflook toe te voegen. Het geeft je gerecht nét dat beetje spice. Wij vinden het dan ook heerlijk, maar de knoflookadem die volgt is iets minder aangenaam. Vooral als je een hot date gepland hebt.

Je hebt al een paar keer je tanden gepoetst en bent al flink in de weer geweest met mondsprays en pepermuntjes. Maar alsnog is de knoflook van een afstand te ruiken. Hoe kán dit toch?!

Verteringsproces
Het antwoord is simpel: je blijft knoflook zo lang ruiken door de manier waarop je het verteerd. Na het eten van een gerecht met knoflook, komt het enzym ‘allylmethylsulfide‘ vrij. Dit bevat zwavelzuur, waardoor het een hele penetrante lucht heeft. De geur kan tot wel 24 uur blijven hangen, omdat het gas dat uit het enzym komt deels opgenomen wordt in het bloed, waarna het naar de longen wordt vervoerd en het zich daar uiteindelijk pas loslaat.

Neutraliseren
Je kunt dus wel heel goed poetsen, maar dit haalt niet veel uit! Want het enzym zit nog in je longen! Wel kun je citroensap drinken, of een appeltje eten. Dit neutraliseert de enzymen namelijk. Maar wil je écht fris en fruitig naar dat afspraakje? Dan kun je de knoflook echt beter even laten staan.

Bron: NSMBL

Lees ook: