Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Weg met dat ongezonde buikje!

Weg met dat ongezonde buikje!

Weg met dat ongezonde buikje!

Buikvet is het meest ongezonde vet dat je kunt hebben. Zorg dat je er vanaf komt!

Wie wil er nou niet af van dat vervelende buikje? Het is niet zo sexy en ook nog eens heel ongezond.

Ongezond
Wanneer je te veel eet, slaat je lichaam het overtollige vet op. Waar dit gebeurt, verschilt van persoon tot persoon. Meestal komen de kilo’s er op de buik of op de heupen bij. Voor je gewicht maakt dit niet zoveel uit, maar voor je gezondheid wel. Buikvet is namelijk veel ongezonder en vergroot het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk.

Wanneer heb je overgewicht?
Natuurlijk kan een klein buikje niet zoveel kwaad. Gewicht zegt dan ook niet altijd iets over de hoeveelheid buikvet die je hebt. Natuurlijk is het belangrijk om een gezond BMI te hebben. Die BMI kun je zelf berekenen. Daarnaast is het ook belangrijk om je buikomtrek te berekenen. Deze meet je tussen het heupbeen en de onderste rib. Voor vrouwen is een buikomtrek onder de 80 centimeter gezond. Zit je tussen de 80 en 88 centimeter? Dan heb je een verhoogd risico en wanneer jouw buikomtrek meer dan 88 centimeter is, heb je een ernstig verhoogd risico.

Gevolgen
Buikvet verhoogt het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en kanker. Vooral het vet in de buikholte en rondom de organen zorgt hierbij voor het verhoogde risico. Lichaamscellen worden namelijk minder gevoelig voor insuline, wat diabetes tot gevolg kan hebben.

Weg met dat buikje!
Veel diëten zijn erop gericht om zo snel mogelijk zo veel mogelijk kilo’s kwijt te raken. Dit lijkt misschien ideaal, maar dat is het niet altijd. Om er daarna voor te zorgen dat je ook op een gezond gewicht blijft, moet je je hele leefstijl aanpassen.

Ook alleen een flinke work-out zal het overtollige buikvet niet doen verdwijnen. Wil je echt van dat vervelende en ongezonde buikje af? Zorg dan dat je meer calorieën verbrandt dan inneemt en eet gezond en gevarieerd. Laat ongezonde snacks staan en zorg voor veel beweging. Buikspieroefeningen kunnen helpen om de buik wat strakker te maken. Het oog wil natuurlijk ook wat!

Succes!