Je bent hier: Home > Health > 4 weken afvalplan: ontdek hier de eerste recepten van Ellemieke Vermolen voor Flair

4 weken afvalplan: ontdek hier de eerste recepten van Ellemieke Vermolen voor Flair

Health
4 weken afvalplan: ontdek hier de eerste recepten van Ellemieke Vermolen voor Flair

Eten is leuk en moet dat vooral ook blijven. Ook als je een paar kilo wilt afvallen. Doe mee met het supergezonde weekmenu van Ellemieke Vermolen en ervaar het zelf.

Ellemieke: “We beginnen met een detoxweek om je lichaam voor te bereiden op een gezonde levensstijl. Het is goed dat je lichaam ontgift wordt. Misschien krijg je wat last van kwaaltjes als hoofdpijn of futloosheid, maar dat is een goed teken. Je lijf is aan het opruimen.”

Maandag

Ontbijt: kruidenshake
Voor 1 personen

Nodig

  • 1 appel
  • handje bosbessen
  • handje veldsla
  • handje spinazie
  • handje boerenkool
  • 2 el havermout
  • 350 ml kokoswater of amandelmelk
  • kruiden, eventueel uit eigen tuin (citroenverbena, lavas, vogelmuur, paardenbloem)

Bereiding

Doe alle ingrediënten behalve de kruiden in de blender en mix glad. Voeg de kruiden toe en mix kort.

Ochtendsnack: rauwkost naar keuze

Lunch: pittige courgettesoep
Voor 1,5 liter

Nodig

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 courgettes
  • kopje kokosmelk
  • 2 tot 4 el groene currypasta
  • 1,5 l groente- of kippenbouillon
  • peper en zout
  • koriander
  • munt
  • tabasco

Bereiding

Doe wat kokosolie in een hoge pan en fruit hier de fijngesneden uien, knoflook en courgettes in. Doe er de kokosmelk en de groene currypasta bij. Voeg 1,5 liter water toe en laat alles koken op een laag vuurtje. Als het water kookt, doe je er de bouillonblokjes bij (2 voor een liter). Maak af met peper en zout. Serveer met koriander en munt en een paar druppels tabasco.

Middagsnack: handje spicy notenmix

Nodig

  • 100 g paranoten
  • 200 g amandelen
  • 100 g cashewnoten
  • 4 tl tamari (sojasaus)
  • 2 tl tijm
  • 2 tl chilivlokken
  • ½ tl kardemom
  • peper en zout
  • 2 limoenblaadjes
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl olijfolie extra vergine

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de noten met de kruiden en olie en leg ze op bakpapier in de oven. Bak 30 min en roer om de 10 minuten even om.

Diner: groentepasta met pad thai-saus
Voor 4 personen

Nodig

  • 4 kleine courgettes
  • 4 wortels
  • halve bloemkool, in roosjes
  • handje ongezouten pinda’s
  • koriander
  • peterselie
  • 4 el zwarte sesamzaadjes
  • sap van 1 limoen
  • spiraalsnijderVoor de pad thai-saus
  • 100 ml tamarindesaus
  • 100 ml vissaus
  • 25 g kokosbloesemsuiker
  • honing of xylitol
  • 1 el chilipeper
  • scheutje olijfolie extra vergine

Bereiding

Maak met de spiraalsnijder dunne slierten van de courgettes en wortels. Maak de pad thai-saus: doe alle ingrediënten in een kom en mix. Doe de groentespaghetti in een diep bord en verdeel er wat rauwe bloemkoolroosjes door. Meng de saus erdoor, maak af met fijngehakte pinda’s, koriander, peterselie, sesamzaadjes en limoensap.

Weten hoe de rest van Ellemiekes weekmenu eruit ziet? Je vindt de recepten voor alle dagen in de Flair die nu in de schappen ligt! Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Productie: Ellemieke Vermolen | Fotografie: Liselore Chevalier

Shop de leukste items: