Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Week 7: Keep on going

Week 7: Keep on going

Week 7: Keep on going

Goed nieuws deze week: deze groep blijft bestaan na de challenge. Ik zag dat er af en toe al vragen over werden gesteld, maar wees gerust: jullie kunnen doorgaan met elkaar op zo’n positieve, motiverende en indrukwekkende manier supporten.

Na deze acht weken stoppen onze opdrachten & acties voorlopig wel (maar we komen vast terug…)

header-be-happy

Los van het voortbestaan van de groep is de vraag of jij doorgaat met afvallen, bewuster kiezen en vooral met het pakken en behouden van de regie op je eetgedrag een vraag die alleen jij kunt beantwoorden. Mijn advies: neem een besluit aan de hand van je toekomstscenario. Meestal stop je met een moeilijke verandering op basis van (negatieve) korte termijn gedachten en gevoelens. Leef je nu eens in, in je eigen ‘eet & gewicht-toekomst’, dat is heel inzichtelijk !

 

Scenario 1

Stel: je stopt nu, stapt uit de groep, hebt er geen zin in, vind het te veel gedoe en ook niet zo belangrijk.

Hoe sta je er dan voor over 2 jaar vanaf nu? Hoe ga je dan met eten en je gewicht om? Hoeveel weeg je? Hoe voel je je over jezelf, over je eetgedrag? Hoe kijk je in de spiegel, loop je over het strand, kleed je je?

Scenario 2

Stel: je gaat door. Ook al is het moeilijk je zet nu door om en maakt echt een mindswitch naar: Ik gun mezelf een slanker lichaam: dat is niet afzien, dat is heerlijk. Ik mag alles, ik kies er niet altijd voor.

Waar sta je dan over 2 jaar vanaf nu? Hoe ga je met eten en je gewicht om? Hoeveel weeg je, hoe voel je je over jezelf, over je eetgedrag? Hoe kijk je in de spiegel, loop je over het strand, kleed je je?

Leef je eens in, in beide scenario’s en besluit dan: wat wil jij? Wat betekent zo’n keuze? Accepteer je de consequenties? Heb je het er voor over? Wat kies je?

 

De opdracht:

Zet in de groep onder dit bericht wat jij besluit en waarom. Ik ben heel benieuwd!
Geniet van lekker eten en je keuzes!

Hartelijke groet,

 

Mieke

 

Ps. In het boek staat deze opdracht heel uitgebreid. Doe deze eens echt met papier en pen erbij. Het maakt je bewust van de keuzes die je hebt en de consequenties die daarbij horen.