Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wauw: baby’s kunnen al gezichten zien in de baarmoeder

Wauw: baby’s kunnen al gezichten zien in de baarmoeder

Wauw: baby’s kunnen al gezichten zien in de baarmoeder

Dat baby’s een voorkeur hebben voor gezichten, wisten we al. Niet voor niets dat zij hun hoofdje in jouw bijzijn vaak jouw kant op draaien. Maar het lijkt er nu op dat baby’s onze gezichten zelfs al vóór de geboorte kunnen zien. Huh?

Lees ook: Heerlijk lijstje: zó zien deze Anne Geddes-baby’s er nu uit

De vermoedens gingen al langer, maar nu is er voor het eerst wetenschappelijk bewijs voor gevonden: baby’s ontwikkelen hun voorkeur voor gezichten al in de baarmoeder. Dat blijkt uit onderzoek van Vincent Reid van de Lancester University.

Lichtgevende gezichten
Aan het onderzoek van Reid deden 39 zwangere vrouwen mee. Tijdens een 4D-echo schenen de onderzoekers drie lichtjes in de vorm van een driehoek op de zwangere buik; soms met de punt naar beneden (in de vorm van een gezicht), soms met de punt naar boven. Toen met de driehoeken werd bewogen, bleek dat de foetussen een duidelijke voorkeur hadden voor de ‘gezichten’; bij deze driehoeken draaiden zij vaker hun hoofdje mee om het te volgen.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10