Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wat zegt het sterrenbeeld over je kind?

Wat zegt het sterrenbeeld over je kind?

Wat zegt het sterrenbeeld over je kind?

Is het sterrenbeeld van jouw kind Ram? Maak dan je borst maar nat, want het zal nooit saai zijn thuis! Of heb je een Tweeling? Dan heb jij een heel pienter kind. Wat zegt het sterrenbeeld van je kind eigenlijk over hem of haar? En hoe ga jij als moeder hiermee om? Bekijk de typische sterrenbeeldeigenschappen van jouw kids én tips over how to handle them.

Ram

21 maart – 21 april
Rammen kunnen drammen. Een ram stikt van de energie en heeft een heel sterke eigen wil. There’s always something going on, saai is het nooit! Een Ram is overal voor te porren. Laat jouw kind al jong met anderen spelen, dan leert hij meteen om te delen. Want hier is een Ram niet zo goed in. Jouw Ram wil graag aandacht, en kan competitief zijn. Een Ram kan goed op zichzelf zijn, maar speelt ook graag met andere kinderen.

Moeder van een Ram?
Jij hebt een ware energiebom in huis. Laat je kind veel ravotten, maar maak wel duidelijke regels. Een Ram kan nogal bezig zijn met zijn eigen wereld en andere vergeten. Stimuleer dus de sociale kanten van zijn of haar karakter. Wees eerlijk tegen je kind en wijs op verantwoordelijkheden. Maar kijk uit dat je niet het enthousiasme van jouw Ram dempt. Dit maakt ‘m juist zo uniek!

Stier

21 april – 20 mei
Een Stier is vriendelijk en heeft veel behoefte aan lichamelijk contact. Stieren zijn slow starters en kunnen trager zijn dan hun leeftijdsgenoten. Je kind wordt een echt mensen-mens en is erg down to earth. Wel heeft het wat koppige trekjes en pikt dingen dus langzamer op. Niet teveel opjutten. Een Stier heeft zijn eigen tempo!

Moeder van een Stier?
Jouw kleine is een moeilijk eter. Het is handig om hem of haar al op jonge leeftijd veel verschillende smaken voor te schotelen. Jong gedaan, is immers oud geleerd. Moedig jouw kind aan om bepaalde dingen zelf te doen, zoals veters strikken.

Tweelingen

21 mei – 21 juni
Tweelingen zijn heel pienter en zéér nieuwsgierig. Jouw kind praat veel en zuigt alles dat jij zegt als een spons op. Kijk dus uit dat je dit exemplaar niet overspoelt met informatie, want dan wordt het al snel teveel. Een Tweeling is heel sociaal en zal stikken van de vriendjes en vriendinnetjes. Alleen zijn, kunnen ze dan ook niet zo goed. Je zult merken dat je kind chagrijnig kan worden als het niet aan het spelen of kletsen is.

Moeder van een Tweeling?
Tweelingen kletsen de oren van je kop, maar zijn ook enorme denkers. Ze zijn rationeel, daarom is het belangrijk dat je jouw kind stimuleert om zich emotioneel te uiten. Mini you heeft een korte aandachtsspanne, ruimte geven is het credo.

Kreeft

21 juni – 22 juli
Een Kreeft is heel gevoelig en erg begaan met het lot van de wereld. Er wordt wat sneller gehuild, maar ook veel geknuffeld. Jouw kid pikt snel spanning op in huis, dus voer gaan moeilijke gesprekken in het bijzijn van jouw kleine Kreeft. Bij dit sterrenbeeld staan herinneringen centraal, je zult dan ook merken alles wordt onhouden: the good, the bad and the ugly.

Moeder van een Kreeft?
Kreeft love familietradities. Kerst, Pasen en verjaardagen: deze gezellige familiefeesten zijn aan een Kreeft goed besteed. Jouw kind heeft een warm nest nodig. Kom maar op dus, met al die verjaardagen en gezelligheid!

Leeuw

23 juli – 23 augustus
Een Leeuw heeft een vurig temperament. Je kind is luidruchtig en vraagt veel aandacht. Slaap? Vergeet het maarIedereen mag het weten als hij of zij wat wil. Ze houden van publiek. Een Leeuw maakt makkelijk vrienden, en is vaak de leider van de groep. Jouw kind houdt van lachen en vindt het heerlijk om op z’n wenken bediend te worden.

Moeder van een Leeuw?
Een Leeuw weet wij hij wil en komt sterk over. Let er thuis dus goed op, dat het zichzelf niet té belangrijk gaat vinden. Dit kan namelijk ten koste gaan van andere kinderen. Je kleine Leeuw heeft er baat bij als je duidelijk uitlegt dat andere kinderen het niet leuk vinden als hij of zij onaardig doet. Stimuleer de sociale kant, dan krijg jij het liefste Leeuwtje ever.

Maagd

24 augustus – 23 september
Een Maagd maakt zich graag nuttig, en helpt zijn moeder maar wat graag met allerlei klusjes. Deze kinderen zijn kritisch op anderen, maar ook op zichzelf. Ze zijn perfectionistisch en houden van structuur. Jouw kind kan zichzelf goed entertainen met de meest basale dingen en heeft weinig hulp nodig van buitenaf. Een Maagd is een tikkeltje verlegen: very charming.

Moeder van een Maagd?
Knuffel je kind maar lekker veel, want Maagden vinden het fijn om te weten dat ze geliefd zijn. Ze staan iets minder stevig in hun schoenen en horen het graag als ze iets goed doen. Een opvoeding waarin je niet teveel op details let, past goed. Last but not least: het zijn geen alleseters, dus houd het maar een beetje simpel aan tafel!

Ook benieuwd naar de trekjes van de Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen én hoe je hiermee om kan gaan? Check het op KidsToday.nl!

Benieuwd naar de baby-horoscoop van de Schorpioen? Bekijk het in de video.