Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wat versta je onder feestelijk?

Wat versta je onder feestelijk?

Wat versta je onder feestelijk?

Lieke schrijft:‘Afgelopen zondag was het dan zover. Opgetogen en een beetje zenuwachtig tegelijk vertrok ik rond een uurtje of 2 ‘smiddags naar Amstelveen om mijn eerste echte première bij te wonen. Om me niet al te opgelaten te voelen in mijn uppie (in mijn fashionable outfit) had ik een vriendinnetje meegenomen. Gelukkig was zij (in tegenstelling tot mijn collega’s 😛 ) net zo enthousiast als ik over het bijwonen van een musical première dus dat zat wel goed. Van te voren belden we nog een paar keer heen en weer omdat we natuurlijk beide geen ideeee hadden wat we aan moesten trekken naar de première. De dresscode was feestelijk, maar hoe feestelijk? Want er is natuurlijk een verschil tussen overdag in een feestelijk outfit rondlopen of ‘s avonds. ‘s Avonds kies je eerder voor een galajurk met een iets dieper decolleté en net wat meer glamour. Enfin, uiteindelijk kozen we beide voor een eenvoudig jurkje met leuke schoentjes. Netjes en feestelijk maar niet té.

Eenmaal daar aangekomen zagen we dat een aantal mensen de term feestelijk heeeeel anders hadden geïnterpreteerd. Helaas had ik geen camera bij me (goed voorbereid ahum..) maar we hebben ons echt verbaasd over wat mensen verstaan onder feestelijk. De eerste mensen die we tegen kwamen liepen in een casual outfit (nog zacht uitgedrukt) waarbij spijkerbroek en jarenoude trui het lichaam sierden. Hierbij rezen onze wenkbrauwen al wat bedenkelijk de lucht in. Van het stel wat voor ons op de rode loper liep (ja wij mochten daar ook op lopen! 😀 ) had de vrouw gekozen voor een ‘subtiele’ (not) fel turkoois gekleurde galajurk. Het erge was dat het ook nog een hele blanke (zeg maar melkwit) vrouw was met rood haar. De jurk stak dus vreselijk af tegen haar (voor overdag erg blote) witte armen. Nummer 3 was toch echt het toppunt. Een meisje met een gothic-achtige uitstraling liep in een vestje wat ze tot vlak onder haar decolleté had dichtgeritst met daar onder..jawel…haar, veel te vaak gewassen, bh! 😯 Nou…toen brak mijn klomp..ehhh pump echt!
Vertwijfelend begonnen we ons af te vragen of wij niet te ‘overdressed’ waren voor dit première partijtje. Al met al hadden we dus veel om naar te kijken (niet alleen de musical, die overigens heel leuk was) en veel om over na te praten.

De sterren van de musical

Vanavond ga ik naar een launch-party met als dresscode: Fabulous
Ben heel benieuwd wat ik daar ga tegenkomen.. nu neem ik de camera wel mee!!
Maar wat moet ik in godsnaam aan??’ 🙄