Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wat is een gezond gewicht?

Wat is een gezond gewicht?

Wat is een gezond gewicht?

Je gezondheid gaat voor alles. Maar zit jij eigenlijk al op een gezond gewicht? Misschien weeg je te veel of juist te weinig. Aan de hand van je BMI kom je erachter.

Waarom is een gezond gewicht belangrijk?

Misschien was je al bezig om een gezond gewicht te krijgen of te houden. Hartstikke goed, want het is ontzettend belangrijk. Mensen met overgewicht en obesitas hebben namelijk meer kans op allerlei ziekten. Dit zijn bijvoorbeeld diabetes type 2, hoge bloeddruk, galstenen, hart- en vaatziekten enrug- en gewrichtsklachten. Ondergewicht kan ook klachten veroorzaken. Daarom is het verstandig je gewicht altijd een beetje in de gaten te houden.

BMI

Aan de hand van je BMI kun je testen of je op een gezond gewicht zit. BMI staat voor Body Mass Index en die wordt bepaald aan de hand van je lengte en je gewicht. Het is een maat om een indruk te krijgen of jouw gewicht gezond is. De BMI kan worden berekend voor kinderen en volwassenen van twee tot en met zeventig jaar. Benieuwd hoe de BMI precies wordt berekend? Dat kun je lezen in ons artikel over BMI berekenen.

Heb ik een gezond gewicht?

Wil je weten of jij een gezond gewicht hebt? Meet dan je lengte en ga op de weegschaal staan. Zorg dat je een goede weegschaal hebt, anders kan het zijn dat de uitslag niet helemaal klopt. Zorg ook dat je weegschaal op een vlakke, gladde ondergrond staat. Als je je huidige lengte en gewicht weet kun je deze invullen in een BMI meter. Deze geeft vervolgens jouw BMI aan en of dit een gezond gewicht, ondergewicht of overgewicht is.

Bereken je BMI nu met de Flair BMI meter.