Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wat? Dit eten zorgt ervoor dat je minder zin in seks hebt

Wat? Dit eten zorgt ervoor dat je minder zin in seks hebt

Wat? Dit eten zorgt ervoor dat je minder zin in seks hebt

Oesters en chocolade staan erom bekend dat ze lustopwekkend kunnen zijn. Ook bepaalde kruiden kunnen een boost geven aan je libido. Maar denk je er weleens over na welk eten en drinken je seksleven juist kunnen belemmeren?

Lees hier welke producten je beter kunt vermijden als je een wilde nacht in het vooruitzicht hebt:

Frisdrank

Uit een recent Amerikaans onderzoek blijkt dat het drinken van (light) frisdrank mogelijk samenhangt met depressie. Bovendien lijkt het erop dat frisdrankdrinkers een hoger risico hebben op diabetes, gaatjes, uitdroging, extreem overgewicht, botverlies en niet onbelangrijk: problemen op seksueel gebied. Misschien dus maar een cola’tje minder?

Soep uit blik

Een blikje soep lijkt een gezonde maaltijdkeuze. Toch kan een kopje kant-en-klare soep slecht zijn voor je seksleven. In deze soepen zit namelijk erg veel zout en weinig kalium. Deze combinatie kan ertoe leiden dat je bloedsomloop naar bepaalde lichaamsdelen, zoals je geslachtsdelen, minder wordt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Koffie

Het kan moeilijk zijn om de dag door te komen zonder je dosis cafeïne. Te veel koffie kan echter leiden tot schade aan je bijnieren, die ervoor zorgen dat je lichaam kan ‘ontstressen’. Daardoor ervaar je dus mogelijk te veel stress, wat weer kan zorgen voor een lager libido.

Zoetstof

Je denkt misschien gezond bezig te zijn met ‘suikervrije’ producten. Fabrikanten stoppen deze producten echter vol met zoetstoffen zoals aspartaam. Dat smaakt prima, maar zoetstoffen schijnen de aanmaak van serotonine te onderdrukken en dat kan je libido ontregelen. Zoetstoffen hebben bovendien invloed op de aanmaak van dopamine, een hormoon dat heel belangrijk is voor een gezond libido.

Lees ook
Dit kunnen de oorzaken zijn van een opgeblazen gevoel na de seks

Soja

Monniken over de hele wereld eten en drinken veel soja, omdat ze geloven dat het je libido verlaagt. Ze zouden weleens gelijk kunnen hebben. Soja bevat namelijk fyto-oestrogenen, die mogelijk de hormoonbalans bij mannen en vrouwen verstoort. Gevolg: je bent niet meer in the mood.

Alcohol

Veel mensen nemen een paar glaasjes om wat zelfverzekerder en ongeremder te worden. Hoewel dat natuurlijk prettig kan zijn in bed, kan alcohol ook nare effecten hebben. Te veel alcohol kan je libido namelijk sterk verlagen. Bij mannen kan zelfs de testosteron-productie afnemen. Niet te diep in het glaasje kijken dus!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Allwomenstalk | beeld: GettyImages