Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wat betekent de vorm van je billen?

Wat betekent de vorm van je billen?

Wat betekent de vorm van je billen?

Billen komen in alle vormen en groottes, dat wisten we al. Maar blijkbaar betekent de vorm van je billen ook echt iets. Die zegt namelijk wat over je fitheid…

Er zijn zogezegd vier vormen: vierkant, rond, hartvormig en de omgekeerde driehoek.

Vierkant

Iemand met een vierkante kont heeft óf hoge heupbotten óf last van de welbekende lovehandles, waardoor de billen plat kunnen lijken. Die mensen hebben niet zulke sterke bilspieren.

Rond

Ronde billen zijn de gezondste, lucky you! Geen wonder dat de booties zo enorm ‘in’ zijn de laatste tijd. Bij ronde billen wordt het vet opgeslagen bij het bovenste deel van de bilspieren, wat die vorm de makkelijkste maakt om te trainen.

Hart

Een hartvormige kont betekent meer vet aan de bovenkant van je dijen. Vrouwen met dat soort billen hebben vaak ook een smalle taille, wat het de meestbegeerde vorm maakt. Prijs jezelf dus gelukkig, maar pas op bij het ouder worden, want dan heeft het vet rond je achterste weleens de neiging te verhuizen naar die fijne taille.

Omgekeerde driehoek (‘V’)

Vrouwen met V-vormige billen hebben vaak lagere oestrogeenlevels. Vandaar dat de omgekeerde driehoek vaak bij oudere vrouwen voorkomt. Die billen vergen veel werk om te voorkomen dat ze gaan hangen.

billen

 

 

 

 

Tekst: Lara Laporte

Lees en bekijk ook: