Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > All I Want For Christmas Is You: kerstliedjes zingen is goed voor je gezondheid

All I Want For Christmas Is You: kerstliedjes zingen is goed voor je gezondheid

All I Want For Christmas Is You: kerstliedjes zingen is goed voor je gezondheid

Nu de kerstdagen bijna voor de deur staan, kunnen we eindelijk ongegeneerd kerstliedjes luidkeels meezingen. Want ook al blijkt uit eerder onderzoek dat deze liedjes luisteren misschien niet zo goed voor je is, zingen is dat wel degelijk!

Lees ook: Oh no: kerstmuziek is slecht voor je mentale gezondheid

Nog beter: wanneer je in een groep zingt krijg je mentale gezondheid een boost én kan het zelfs de symptomen van astma verminderen. Schraap die keel dus maar alvast! Dit recente onderzoek ondervond namelijk dat in een koor zingen je gehele gezondheid kan verbeteren. Hiervoor werden 1.779 koorleden ondervraagd van over de hele wereld. Samen een liedje (proberen te) zingen draagt bij aan meer saamhorigheid, cognitieve stimulatie, een betere geestelijke gezondheid en plezier.

Aardig deuntje
Een aardig deuntje zingen is zo goed voor je, omdat er bepaalde hormonen, zoals endorfine en oxytocine, vrijkomen. Hierdoor krijg je een fijner gevoel en wordt de stress verlaagt, waardoor jouw humeur ook daarvan opknapt. Een ander onderzoek wijst uit dat het zelfs kan helpen om de symptomen van astma te verminderen. Geeft je ook weer een goed excuus om Mariah Carey geoorloofd mee te blèren, euh zingen.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Cosmopolitan | Beeld: iStock