Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Een frisse neus halen en sporten tegelijk: zó maak je van je wandeling een work-out

Een frisse neus halen en sporten tegelijk: zó maak je van je wandeling een work-out

Health
Een frisse neus halen en sporten tegelijk: zó maak je van je wandeling een work-out

Wandelen is hipper dan hip, zeker sinds de komst van het coronavirus. En nu je maar moeite hebt om je sportroutine vol te houden, is het natuurlijk súper praktisch om je dagelijkse rondje eens nog wat intensiever in te steken. Met deze gouden tips maak je van je wandeling een work-out.

Herfstwandeling

Regelmatig even naar buiten gaan, is natuurlijk sowieso al hartstikke goed voor je. Zeker nu je waarschijnlijk weer aan huis gekluisterd bent. En zoveel calorieën verbrand je al met een halfuur doorwandelen. Bovendien: in de herfst is een wandeling in het bos een feestje. Al die mooie kleuren aan de bomen, de frisse wind over je wangen terwijl je zelf lekker dik ingepakt bent… heerlijk, toch?

Wandeling work-out

Tijd dus om die beentjes te strekken en aan de wandel te gaan. Net zoals bij andere sporten zul je een warming-up moeten doen mocht je nét wat intensiever gaan lopen. Wat kun je doen? Nou, begin door rechtop te staan met je handen achter je hoofd, balancerend op één been. Ja, je voelt je een flamingo, maar breng vervolgens je rechterknie naar je linkerelleboog en andersom. Herhaal dit een paar keer en voilà: je bent warm.

Lees ook
Zóveel moet je wandelen om de kilo’s kwijt te raken

Krachtpatser

Om er een echte work-out van te maken, kun je wat gewichten toevoegen. Ja, je kunt met dumbells in je handen gaan lopen, maar je zou ook bijvoorbeeld een rugzak kunnen vullen met wat zware items. Daarnaast kun je net dat stapje verdergaan door bijvoorbeeld een paar keer die trap op en af te lopen en om de zoveel minuten een oefening te doen. Vind je dat allemaal wat ver gaan? Dan is je armen meezwaaien tijdens dat blokje om ook al voldoende om een ware krachtpatser te worden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee