Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wacht nog even met een aspirientje! Deze oefeningen helpen tegen de hoofdpijn

Wacht nog even met een aspirientje! Deze oefeningen helpen tegen de hoofdpijn

Wacht nog even met een aspirientje! Deze oefeningen helpen tegen de hoofdpijn

Barstende koppijn kan een serieuze schaduw over je dag werpen, dus grijp je al snel naar een aspirientje of ibuprofen. In sommige gevallen zouden deze oefeningen ook een goed alternatief kunnen zijn.

Benen tegen de muur

Hoofdpijn kan ook komen door vermoeidheid. Daarom is het goed om even volledig tot rust te komen. Ga op je rug liggen en zorg ervoor dat je benen gestrekt zijn tegen een muur (je lichaam vormt een hoek van 90 graden). Je enkels leunen hierbij tegen de muur. Leg je armen naast je oren en blijf ongeveer vijf à tien minuten in deze houding liggen.

Hoofd naar je knie

Ga op de grond zitten en zorg ervoor dat je linkerbeen gestrekt is. Duw je rechtervoet tegen de binnenkant van je linkerdij aan. Adem in en strek beide armen naar voren in de richting van je voet. Pak met je handen je voet vast en probeer dit een minuut vol te houden. Houd je rug lang en adem rustig door. Wissel hierna van been.

Balasana

Deze houding wordt ook wel ‘kindhouding’ genoemd en zorgt ervoor dat de spieren in je nek ontspannen. Ga op je knieën zitten en leg je voorhoofd tegen de grond. Leg je armen naast je lichaam met de handpalmen omhoog. Ontspan je schouders en probeer dieper in de houding te komen. Adem diep in en probeer deze houding één tot drie minuten vol te houden.

Yoga the physical way towards enlightenment

Probeer het eens uit! Wij horen graag of het geholpen heeft.

 

Lees ook: