Je bent hier: Home > Health > Wacht even: is gember dé oplossing tegen hooikoorts?

Wacht even: is gember dé oplossing tegen hooikoorts?

Health
Wacht even: is gember dé oplossing tegen hooikoorts?

Het houdt maar niet op en het lijkt zelfs erger te worden: de hooikoorts. De ellendige allergie is er eentje waar velen last van hebben, en waarvoor we ook maar wat graag alles uit de kast halen om op te lossen. Volgens het wetenschappelijke tijdschrift International Immunopharmacology is er dan ook eigenlijk maar één ding dat je in huis moet halen.

Lees ook: 5 x gunstige effecten van gember

Ben je vaste klant bij de apotheek of drogisterij voor neussprays, oogdruppels en pilletjes, of tik je elke avond een gin-tonic naar achteren, in de hoop dat de ellende voorbij is? We know, zo’n hooikoortsaanval is alles behalve een pretje. Toch zou volgens onderzoek gember nog weleens voor wonderen kunnen zorgen.

Ontstekingsremmend

Onderzoekers kwamen namelijk tot de ontdekking dat wanneer je gember, en honing van de lokale imker in je eten stopt, je hooikoortskwaaltjes aanzienlijk minder kunnen worden. Zo werkt gember ontstekingsremmend en bevat honing van de lokale imker de pollen die je hooikoorts stimuleren.

Wie niet waagt, wie niet wint

Maar hoe zit dat dan, en hoe helpt het precies? Volgens het onderzoek produceert je immuunsysteem vervolgens specifieke antilichamen tegen deze planten, die dus in je leefomgeving voorkomen (daarom moet je dus lokale honing gebruiken). Klinkt misschien een beetje vaag, maar hé: als het werkt, waarom niet? Je weet immers wat ze zeggen: wie niet waagt, wie niet wint. Ook in het geval van hooikoorts…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: Esquire NL Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee