Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Lekker, gezond én een wondermiddel? Deze smaakmaker is volgens onderzoek dé oplossing tegen hooikoorts

Lekker, gezond én een wondermiddel? Deze smaakmaker is volgens onderzoek dé oplossing tegen hooikoorts

Lekker, gezond én een wondermiddel? Deze smaakmaker is volgens onderzoek dé oplossing tegen hooikoorts

Na een kletsnatte lente hebben we eindelijk te maken met zonovergoten dagen. Hartstikke lekker natuurlijk, al is het warme weer niet bepaald een pretje voor mensen met hooikoorts. Niet alleen moeten ze dealen met dat vervelende gesnotter en droge ogen, ook kan de pollenallergie voor de nodige verwarring zorgen gezien de klachten nogal lijken op de welbekende coronasymptomen. Hoe dan ook wil je natuurlijk korte metten maken met de klachten, wat volgens onderzoek kan met een bepaalde smaakmaker.

Pollen in de lucht

Afgelopen week werden we al getrakteerd op heerlijk weer, maar ook de aankomende dagen krijgen we te maken met droog en zonnig zomerweer. Hierdoor staan planten en grassen volop in bloei, zo meldt Weeronline. En dat is slecht nieuws voor hooikoortspatiënten, gezien de hoeveelheid pollen in de lucht behoorlijk toeneemt door een gebrek aan regen.

Sprintje naar de supermarkt

Hooikoorts is een ellendige allergie waar velen last van hebben, en waarvoor we ook maar wat graag alles uit de kast halen om van de klachten af te komen. Goed nieuws: volgens het wetenschappelijke tijdschrift International Immunopharmacology is er een oplossing en daarvoor wil je meteen een sprintje naar de supermarkt trekken.

Gember tegen hooikoorts

Ben je vaste klant bij de apotheek of drogisterij voor neussprays, oogdruppels en pilletjes, of tik je elke avond een gin-tonic naar achteren, in de hoop dat de ellende voorbij is? We know, zo’n hooikoortsaanval is alles behalve een pretje. Toch zou volgens onderzoek gember nog weleens voor wonderen kunnen zorgen.

Ontstekingsremmend

Onderzoekers zijn tot de ontdekking gekomen dat je hooikoortskwaaltjes aanzienlijk minder kunnen worden wanneer je gember in je eten stopt. De smaakmaker werkt namelijk ontstekingsremmend. Ook zou honing wonderen kunnen verrichten. Van een lokale imker welteverstaan, want die zou de pollen bevatten die je hooikoorts stimuleren.

Lees ook
IJskoude cocktail: de frosé is perfect voor de warme zomer en zó maak je hem

Wie niet waagt, wie niet wint

Maar hoe zit dat dan, en hoe helpt het precies? Volgens het onderzoek produceert je immuunsysteem specifieke antilichamen tegen bepaalde planten, die dus in je leefomgeving voorkomen (daarom moet je dus lokale honing gebruiken). Klinkt misschien een beetje vaag, maar hé: als het werkt, waarom niet? Je weet immers wat ze zeggen: wie niet waagt, wie niet wint. Oók in het geval van hooikoorts.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Esquire NL | Beeld: Getty Images