Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Waarom je je streefgewicht beter kunt vergeten

Waarom je je streefgewicht beter kunt vergeten

Waarom je je streefgewicht beter kunt vergeten

Bijna elke vrouw heeft wel een ‘ideaal gewicht’: dat ene nummer op de weegschaal dat er voor zal zorgen dat we eindelijk echt gelukkig kunnen zijn met ons figuur. Maar is het eigenlijk wel zinvol om op dat ene streefgewicht te focussen? In Australië vroegen ze zich dit ook af en het antwoord is nee. 

Waar is jouw streefgewicht op gebaseerd? Op het idee dat er gewoon een paar kilootjes af moeten van je huidige gewicht? Of is jouw streefgewicht gebaseerd op die ene vriendin die hetzelfde weegt en die zo’n goed figuur heeft? Laten we eerlijk zijn, vaak heeft het ideale gewicht in ons hoofd in elk geval niet veel te maken met wat een gezond gewicht is.

Het is maar een getal

Want wat blijkt? Eigenlijk zeggen die getallen op de weegschaal lang niet alles. Twee vrouwen kunnen precies hetzelfde wegen en er toch heel verschillend uitzien. Veel beter is het om op je BMI af te gaan. Bij het berekenen van je BMI wordt niet alleen gekeken naar je gewicht, maar ook naar je leeftijd, geslacht en lengte waardoor het een veel betere richtlijn geeft voor een gezond gewicht. En daarnaast is gezond eten en lichaamsbeweging natuurlijk heel belangrijk.

Om nog maar eens aan te tonen dat dat getal op de weegschaal lang niet alles zegt. Hebben ze in een Australische campagne een aantal vrouwen op een rijtje gezet die allemaal het gewicht van de gemiddelde Australische vrouw hebben. Het resultaat is verrassend. Zou jij ooit geraden hebben dat al deze vrouwen 70 kilo wegen?

vrouwen-70-kilo

Diane: 36, 1.45m // Thilini: 20, 1.70m // Nikki: 29, 1.67m // Liz: 35, 1.73m // Rosanna: 36, 1.65m // Solveig: 32, 1.86m

Lees ook:

Bewezen: Zoveel kilometer moet je lopen om gewicht te verliezen

Gezonder eten? Etiketten ontcijferen doe je zo:

8 x eten dat gezond lijkt, maar dat juist niet is

Bron: nsmbl.nl / hln.be