Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Waarom moet je na seks gaan plassen?

Waarom moet je na seks gaan plassen?

Waarom moet je na seks gaan plassen?

Je hebt het vast al wel eens eerder gehoord: na seks moet je gaan plassen. Maar waarom eigenlijk? Nou, omdat het helpt om blaasontsteking te voorkomen! Heb jij dus regelmatig last van blaasontstekingen? Dan kan het helpen om wat vaker/sneller naar de wc te gaan na seks.

Hoe het komt dat je van seks blaasontsteking krijgt heeft te maken met de bouw van het vrouwelijk lichaam. Onze vagina zit nou eenmaal wat dicht bij dat andere gaatje en door alle beweging die er plaatsvindt tijdens seks kan het gebeuren dat bepaalde bacteriën in de urineweg terecht komen en omhoog kruipen (hoe schoon je ook bent!). Plassen helpt om je urinebuis weer schoon te maken.

Lees ook:
Feit of fabel: cranberrysap als medicijn tegen blaasontsteking

Even knuffelen mag best

Maar nee, je hoeft niet direct na de seks naar de wc te rennen! Je kunt best even knuffelen en samen in bed liggen en wachten totdat je echt moet plassen. Al naar de wc gaan zonder dat je echt hoeft, heeft toch weinig zin. En heb jij nooit blaasontsteking terwijl je nooit gaat plassen na seks, dan hoef je er natuurlijk ook niet opeens mee te beginnen. Je lichaam is dan waarschijnlijk beter in staat zich tegen de bacteriën te verdedigen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: self.com | beeld: GettyImages