Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Krijg jij ook altijd zo´n rood hoofd tijdens het sporten? Dít kun je er aan doen!

Krijg jij ook altijd zo´n rood hoofd tijdens het sporten? Dít kun je er aan doen!

Krijg jij ook altijd zo´n rood hoofd tijdens het sporten? Dít kun je er aan doen!

Krijg jij ook altijd een knalrode kop tijdens het sporten? Terwijl het meisje naast je alleen een licht, gezond blosje heeft. Waarom is dat toch?!

Rood, roder, roodst

Tijdens het sporten gaat het bloed in je lichaam sneller stromen om er zo voor te zorgen dat je spieren zo veel mogelijk zuurstof krijgen én je niet oververhit raakt. Het grootste deel van het zuurstofrijke bloed gaat naar de spieren die je op dat moment het meest gebruikt (meestal je benen), maar een deel gaat ook naar je gezicht.

Bij mensen die snel een rood gezicht krijgen zijn er vaak meer bloedvaatjes in de wangen aanwezig en stroomt een groter deel van het bloed naar het gezicht. Soms kan een rood hoofd tijdens het sporten ook betekenen dat de bloedvaatjes beschadigd zijn.

Wat kun je er aan doen?

Kun je er iets aan doen? Ja hoor! Trainen! Door training worden er meer bloedvaatjes aangemaakt rondom de actieve spieren. Het bloed kan deze spieren dan beter bereiken, waardoor er meer bloed nar je actieve spieren gaat en minder naar je gezicht! Eureka!

Wat ook helpt is veel water drinken. Hierdoor kan je lichaam zichzelf beter afkoelen door te zweten (wel deo opdoen dus!). Naderhand je hoofd/nek even koelen helpt ook om de bloedcirculatie weer te normaliseren.

Sport ze!

Lees ook:

Kun je het beste voor of na het eten sporten?

10 redenen waarom hardlopen wél leuk is

VIDEO: Dit filmpje van Kate Hudson op Hawaï maakt ons groen van jaloezie