Brood, het blijft een ongoing story. Moeten we het nu wel blijven eten of toch niet, en welk brood dan? Wel nu, welkom paars brood! De zogeheten nieuwe en gezonde variant op de witte boterham.
Paars brood
Wit brood zorgt eerst voor een grote stijging en vervolgens een dikke daling van je bloedsuikerspiegel. Vandaar dat professor Zhou Weibiao nu met een alternatief komt. Paars brood, bedacht aan de universiteit van Singapore, dat twintig procent langzamer verteert dan een wit bammetje.
Calorieën
In het brood zit anthocyaan, een natuurlijk pigment in pruimen en aubergines. En de antioxidanten helpen bij het voorkomen van hart- en hersenziekten. Ook is het beter voor diabetici. Het enige nadeel? Het paarse brood bevat evenveel calorieën als wit brood.
Ga jij het kopen, mocht het binnenkort in de winkel liggen?
Lees en bekijk ook
- Wordt dit brood de nieuwste foodtrend van 2016?
- Video: Luipaardbrood: lekker en een feestje voor het oog!
- Video: Vrouw eet honderd sneetjes brood