Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Waarom je op zondagavond moeilijk in slaap komt

Waarom je op zondagavond moeilijk in slaap komt

Health
Waarom je op zondagavond moeilijk in slaap komt

Doordeweeks val je ’s avonds probleemloos in slaap, maar zodra het zondagavond is, lig je naar het plafond te staren. En niet omdat je veel geslapen hebt afgelopen weekend… Maar morgenochtend wil je wel fris en fruitig op het werk verschijnen. Waarom val je juist op zondagavond niet makkelijk in slaap?

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat je niet de enige bent. Bijna 40 procent van de ruim 3000 respondenten heeft meer moeite met inslapen op zondagen, dan op andere dagen van de week. Een ‘social jetlag’ als we slaapexpert dr. Michael Breus mogen geloven.

Over het algemeen gaan we op vrijdag- en zaterdagavond later naar bed, en slapen we op zaterdag en zondag langer uit. Blijkbaar is je lichaam binnen twee dagen al gewend aan het langer opblijven en uitslapen, je biologische klok is van slag, waardoor je op zondag lastig de slaap kunt vatten.

Wat kun je eraan doen? Er is eigenlijk maar één oplossing en die is makkelijker gezegd dan gedaan: probeer je doordeweekse slaapritme en die van het weekend wat beter op elkaar af te stemmen.
Slaap lekker!
Bron: VIVA
Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee