Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Waarom je niet meer je dag zou moeten beginnen met koffie

Waarom je niet meer je dag zou moeten beginnen met koffie

Waarom je niet meer je dag zou moeten beginnen met koffie

Er gaat niets boven het wakker worden met een flinke kop koffie. Veel mensen zijn het hiermee eens, maar onderzoekers zeggen dat je het toch beter niet kunt doen.

Lees ook: Koffiedutjes zijn de nieuwe powernaps

Koffie lijkt misschien het beste opstartmiddel van de dag, maar een studie – gepubliceerd in Journal of Food Science – beweert dat het niet zo is. Integendeel, het zou de rest van de dag ervoor zorgen dat je cravings naar suiker worden getriggerd waardoor je meer geneigd bent om te snoepen en snacken.

Hersenen

Onderzoekers van de Cornell University ontdekten dit door ruim 100 proefpersonen in te schakelen. De helft van de groep begon de dag met normale koffie met suiker, het andere deel kreeg cafeïnevrije koffie met suiker toegediend. De eerste groep bleek na de koffie (met cafeïne) meer zin te hebben in iets zoets. Dit zou komen doordat de cafeïne ervoor zorgt dat sommige smaken niet goed opgeslagen worden door de hersenen, waaronder het zoete element van de suiker. Het gevolg: je blijft snakken naar zoet, want die behoefte is nog niet bevredigd. Niet heel bevorderlijk voor je slanke lijn, dus. Voortaan toch maar cafeïnevrije koffie drinken?

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Byrdie