Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Waarom je juíst met je hond in bed moet slapen

Waarom je juíst met je hond in bed moet slapen

Waarom je juíst met je hond in bed moet slapen

Het blijft een punt van discussie: mag de hond wel of niet in de slaapkamer komen? Het is zó gezellig, maar niet zo fris. Recent onderzoek verheldert het een en ander: samen slapen met je viervoeter blijkt allerlei gezondheidsvoordelen met zich mee te brengen. Ha!

Lees ook: LOL: je kunt een boete krijgen voor een te dikke hond

Het maakt je rustig
Het is algemeen bekend dat honden een kalmerende uitwerking op ons hebben en zelfs depressiviteit kunnen verminderen. Wanneer je hond in de slaapkamer mag komen, kan hij je dus helpen ontspannen na een lange en stressvolle werkdag.

Het geeft je een veilig gevoel 
Sinds jaar en dag hebben mensen waakhonden en dat is niet zomaar. Ook al is jouw kleine keffertje misschien niet de meest ideale hond om gevaar op afstand te houden, met zijn aanwezigheid kun je je veiliger voelen wanneer je alleen thuis bent.

Je kunt beter slapen
Studies wijzen uit dat de rustige ademhaling en regelmatige hartslag van een hond een kalmerend effect op ons heeft. Hierdoor zou je sneller in slaap komen en minder lang liggen te piekeren.

Het versterkt de band met je huisdier
Er is nog een groot voordeel. Het is bewezen dat samen slapen met je hond voor een sterke(re) band met het beessie zorgt. En laten we eerlijk zijn: het is toch gewoon heel gezellig om met je viervoeter in bed te kruipen?

Wil je niets meer missen van Flair deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10 x Flair voor 10 euro!

Bron: PureWow