Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Waarom genoeg slaap zo belangrijk voor je lichaam is

Waarom genoeg slaap zo belangrijk voor je lichaam is

Waarom genoeg slaap zo belangrijk voor je lichaam is

We weten natuurlijk dat te weinig slaap zorgt voor wallen en het feit dat je je niet zo fit voelt, maar een slechte nachtrust heeft nog veel meer gevolgen voor je lichaam.

Lees ook: Bewezen: wie een goed slaapritme heeft, heeft meer succes in het leven

Mood swings
Uit onderzoek blijkt dat een gebrek aan slaap kan zorgen voor emotionele instabliteit en kan leiden tot stemmingswisselingen. Negatieve gevoelens als angst, irritatie en depressiviteit worden door een gebrek aan slaap gestimuleerd.

Lager metabolisme
Je metabolisme of ook wel stofwisseling kan verslechteren als je niet genoeg slaapt. Door een gebrek aan nachtrust wordt je stofwisseling langzamer. Dit komt namelijk doordat het stofje leptin tijdens je slaap in balans gehouden wordt. Dit stofje zorgt ervoor dat je hersenen een seintje krijgen wanneer je vol bent. Slaap je minder, dan heb je ook minder van dit stofje.

Kans op ziekte en herstel
Tijdens onze slaap is ons lichaam hard bezig om bij te komen en te herstellen. Nachtrust is dan ook heel belangrijk om overdag weer goed te functioneren. Heb je last van een slechte nachtrust? Dan ben je ook veel vatbaarder voor virusjes en zal het ook langer duren voor je hier van herstelt.

Bron: HelloGiggles

Lees nu een halfjaar Flair voor 11,- per maand en krijg een gratis leren crossbody tas t.w.v. 69,95!