Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Waarom badderen (uitgerekend vandaag) hartstikke goed voor je is

Waarom badderen (uitgerekend vandaag) hartstikke goed voor je is

Waarom badderen (uitgerekend vandaag) hartstikke goed voor je is

Het is International Bath Day en da’s dé dag waarop iedereen in de bubbels moet gaan liggen weken. Ja, zelfs met deze warme temperaturen. Drie redenen waarom badderen goed voor je is.

Lees ook: DIY: Een sierraad voor in de badkamer

Bruisbal in het water, kaarsjes op de rand, een eendje dobberend op het schuim of een wijntje in de hand: badderen is heerlijk. Zo heerlijk zelfs dat het een eigen dag verdient. Maar behalve lekker is een bad ook een wondermiddel voor je lijf. Alle reden dus om vanavond, net voor het slapengaan, het bad vol te laten lopen.

Zen
Er zijn weinig dingen zo ontspannend als een warm bad. Water dat tussen de 36 en 38 graden Celsius is, is perfect voor je spieren. Die kunnen dan even uitrusten, en daarnaast vermindert het warme water eventuele pijn in de gewrichten. Maar let op: te heet water is weer funest voor je huid.

Gezond
Een bad helpt bij het voorkomen én genezen van een verkoudheid. Heb je het idee dat er een koutje aan zit te komen? Hup, het water in. Want uit onderzoek blijkt dat door de warmte de slijmvliezen beter doorbloeden, waardoor infecties beter kunnen voorkomen. Ben je te laat? Neem dan een bad met eucalyptus-, salie,- of muntolie, dit opent de luchtwegen.

Mooie huid
Een bad is niet alleen goed voor de binnenkant van je lijf, maar ook voor de buitenkant. Voeg wat oliën toe, scrub je benen met zout, loop die bikinilijn grondig langs en laat ondertussen dat haarmasker intrekken. Wedden dat je strálend op het strand ligt straks?

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10