Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Het is bewezen: een vrouwelijke baas zorgt voor meer motivatie op de werkvloer

Het is bewezen: een vrouwelijke baas zorgt voor meer motivatie op de werkvloer

Het is bewezen: een vrouwelijke baas zorgt voor meer motivatie op de werkvloer

Uit onderzoek is gebleken dat een vrouwelijke baas beter is in haar werk dan mannelijke bazen. Althans, als we de Time moeten geloven. Vrouwen blijken namelijk vaak betere managers te zijn. Wij leggen je uit waarom. 

Betrokkenheid

Uit een onderzoek van The State of the America Manager is gebleken dat 33 procent van de werknemers die een vrouwelijke baas hebben veel meer betrokken zijn bij hun werk. In tegenstelling tot maar 27 procent die een mannelijke baas heeft. Maar wat bedoelen ze dan met betrokkenheid? Betrokkenheid is emotioneel verbonden met de missie en het doel van hun werk. En wat blijkt, het zijn vooral vrouwen die een vrouwelijke baas hebben die het meest betrokken zijn bij hun werk. De minst betrokkenen zijn mannen met een mannelijke baas.

Lees ook
Het is écht zo: een sportieve break tijdens je werkdag verbetert je mentale gezondheid

Motiverend

Uit hetzelfde onderzoek bleek ook dat werknemers met een vrouwelijke baas zich sneller herkent in de uitspraken: ”Er iemand op het werk is die mijn ontwikkeling aanmoedigt” en dat ”ik erkenning of waardering heb gekregen voor het goede werk”. Ook blijkt uit het onderzoek dat vrouwelijke bazen meer betrokken zijn bij hun werk en werknemers, ongeacht hun leeftijd en het feit dat ze wel of niet kinderen hebben.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: MarieClaire | Beeld: GettyImages